20.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πάνω από 6 εκ. ευρώ για ενεργειακή αναβάθμιση σχολικού συγκροτήματος Γκράβας

Ειδήσεις Ελλάδα

Με την περάτωσή του αναμένεται ετήσια εξοικονόμηση 740.000 KW η οποία αντιστοιχεί σε εξοικονόμηση λειτουργικών δαπανών ενέργειας ύψους 150.000 ευρώ.

Το «πράσινο» φως για την ενεργειακή αναβάθμιση του σχολικού συγκροτήματος της Γκράβας, αρμοδιότητας των Κτιριακών Υποδομών (ΚτΥπ ΑΕ) δόθηκε με την υπογραφή της πράξης ένταξης του έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020» από τον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη.

Κατά την υπογραφή, στα γραφεία της Περιφέρειας, παρόντες ήταν ο διευθύνων σύμβουλος και ο γενικός διευθυντής της ΚΤΥΠ ΑΕ, Θ. Γιάνναρης και Θ. Κυριαζόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γ. Βλάχος και ο προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης.

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 6,5 εκατ. ευρώ, προβλέπει ενίσχυση μονώσεων, αντικατάσταση κουφωμάτων και φωτιστικών σωμάτων με νέα τύπου led αλλά και εγκατάσταση φωτοβολταϊκών.

Με την περάτωσή του αναμένεται ετήσια εξοικονόμηση 740.000 KW η οποία αντιστοιχεί σε εξοικονόμηση λειτουργικών δαπανών ενέργειας ύψους 150.000 ευρώ.

«Το εμβληματικό σχολικό συγκρότημα της Γκράβας γίνεται πιο “πράσινο” και πιο ασφαλές για τους μαθητές. Mε τα συγκεκριμένα έργα που χρηματοδοτεί η περιφέρεια ωφελούνται οι μαθητές των Δήμων Αθηναίων και Γαλατσίου όπου ανήκει χωροταξικά το συγκρότημα αλλά και οι πολίτες της ευρύτερης περιοχής. Υπηρετώντας με συνέπεια το όραμά μας για μία “πράσινη” Αττική, χτίζουμε μία πιο υγιή περιφέρεια με πράξεις και όχι με λόγια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης. Ο κ. Πατούλης εξήρε την άριστη συνεργασία μεταξύ των δύο βαθμών Αυτοδιοίκησης με την ΚΤΥΠ, επισημαίνοντας πως σε αυτό το πλαίσιο θα συνεχιστεί η αξιοποίηση των ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων, γιατί «μας ενδιαφέρει να υλοποιούμε έργα με ισχυρό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και παράλληλα να προσφέρουμε στα παιδιά της Αττικής καλύτερα και ασφαλέστερα σχολεία».

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΚΤΥΠ ΑΕ Θ. Γιάνναρης, μίλησε για ένα «μεγαλόπνοο πρόγραμμα κατασκευής νέων, σύγχρονων σχολικών μονάδων και αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των υφιστάμενων σχολείων στην Αττική», ενώ το συγκεκριμένο έργο, όπως είπε, αποτελεί για την ΚΤΥΠ ένα σημαντικό στοίχημα, καθώς «πρόκειται για το μεγαλύτερο σχολικό συγκρότημα της χώρας, η υλοποίηση του οποίου αντανακλά την ισχυρή μας θέληση και τον προσανατολισμό μας στην αναβάθμιση των υποδομών παιδείας και του επιπέδου της δημόσιας εκπαίδευσης».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό