24.6 C
Athens
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024

πάνω από 300 λίρες τα εισιτήρια

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι τιμές των εισιτηρίων για τους τελικούς του Wimbledon το 2025 ξεπέρασαν το όριο των 300 λιρών, για πρώτη φορά. Το All England Club αποφάσισε να επωφεληθεί από το αναμενόμενο υψηλό ενδιαφέρον για το τουρνουά ορίζοντας τη μέγιστη τιμή στις £315, μια αύξηση £40 σε σχέση με πέρυσι.

Όπως αναφέρουν οι Times, αυτή η αύξηση θα αποφέρει έσοδα περίπου 8 εκατομμυρίων λιρών μόνο από τις δύο τελευταίες ημέρες του παιχνιδιού στο διάσημο Centre Court.

Δεν είναι ασυνήθιστο για τις τιμές των εισιτηρίων του Wimbledon να παρατηρούνται ετήσιες αυξήσεις, αλλά αυτή η νέα αύξηση ξεπερνά κατά πολύ τον πληθωρισμό. Το 2000 οι θεατές πλήρωναν 63 λίρες για να παρακολουθήσουν τον τελικό του απλού Ανδρών, ενώ το 2018 η τιμή είχε ανέλθει στις 210 λίρες.

Το 2025, με τα πιο ακριβά εισιτήρια να φτάνουν τις 315 λίρες, είναι ξεκάθαρο ότι το Wimbledon συνεχίζει να προσελκύει ένα κοινό που είναι πρόθυμο να ξοδέψει για να βιώσει τη μοναδική εμπειρία του τουρνουά.

Το κοινό διευρύνεται διαρκώς

Παρά την αποχώρηση θρύλων του τένις όπως ο Άντι Μάρεϊ, ο Ρότζερ Φέντερερ και η Σερένα Γουίλιαμς, το ενδιαφέρον για τη διοργάνωση παραμένει έντονο. Η δημόσια κλήρωση για τα εισιτήρια του 2025 έχει ήδη καταγράψει πολύ υψηλό αριθμό αιτήσεων, σημειώνοντας ρεκόρ για τρίτη συνεχή χρονιά.

Το All England Club έχει πουλήσει επίσης και τα 2.520 εγγυημένα εισιτήρια διαρκείας του Centre Court για την περίοδο 2026-2030.

Το κόστος αυτών των εισιτηρίων διαρκείας, που προσφέρουν δεσμευμένες θέσεις για όλους τους αγώνες, αυξήθηκε κατά 45% φτάνοντας τις 116.000 λίρες, με συνολικά έσοδα 292,3 εκ. λίρες.

Τα έσοδα από το εμβληματικό Grand Slam, στο οποίο φέτος θριάμβευσαν οι Αλκαράθ και Κρεϊτσίκοβα, έφτασαν τα 450 εκατομμύρια ευρώ, με κύριο μοχλό ανάπτυξης τα τηλεοπτικά δικαιώματα

Επιβεβαιώσεις και ειδήσεις

Από το 2022 εισήχθη η ισοτιμία των εισιτηρίων μεταξύ των τελικών στο απλό Ανδρών και Γυναικών και αυτή η πολιτική θα διατηρηθεί το 2025.

Προηγουμένως, η τιμή για τον τελικό των Γυναικών ήταν χαμηλότερη λόγω της μικρότερης διάρκειας του αγώνα, αλλά η διαφορά εξαλείφθηκε.

Κάτι νέο, ωστόσο, την επόμενη χρονιά αφορά τον διαχωρισμό των τιμών σε τρεις ζώνες για τους δύο βασικούς αγωνιστικούς χώρους.

Τα φθηνότερα εισιτήρια για τους τελικούς, που βρίσκονται στις τελευταίες έξι σειρές, θα κοστίζουν 240 λίρες. Οι μπροστινές έξι σειρές θα διατίθενται για  295, ενώ οι κορυφαίες θέσεις στις πρώτες 20 σειρές θα είναι διαθέσιμες για 315.

Ακόμα, στα σχέδια είναι η επέκταση του All England Club στο χώρο του παλιού Wimbledon Park Golf Club. Αυτό δεν συνιστά μια τρέχουσα καινοτομία, αλλά είναι δυνατή βραχυπρόθεσμα.

Η επιθυμία των διοργανωτών είναι να φτάσουν πιο κοντά στο ρεκόρ του US Open (πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές), αν και οι αριθμοί του Wimbledon είναι εντυπωσιακοί, με 526.455 θεατές κατά τις 14 ημέρες του τουρνουά του 2023.

Μια ακρόαση για τον προγραμματισμό θα πραγματοποιηθεί από τον αντιδήμαρχο του Λονδίνου τις επόμενες μέρες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό