18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Πάνω από 250.000 άυλες συνταγογραφήσεις

Ειδήσεις Ελλάδα

Συνολικά 150.000 πολίτες έχουν κάνει χρήση της πλατφόρμας άυλης συνταγογράφησης, όπως διευκρίνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, μέχρι στιγμής έχουν γίνει 250.000 συνταγογραφήσεις, ενώ μόνο την Παρασκευή καταχωρήθηκαν 25.000 συνταγές.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», επανέλαβε ότι οι πολίτες μπορούν να εισέλθουν στην ειδική εφαρμογή χρησιμοποιώντας τον κωδικό του Taxisnet και το ΑΜΚΑ.

«Ο γιατρός στέλνει το SMS στον πολίτη, και ο πολίτης το επιδεικνύει στο φαρμακείο για να λάβει τη συνταγή» επεσήμανε, παράλληλα.

Παράλληλα, ο κ. Πιερρακάκης αναφέρθηκε και στην ειδική γραμμή 13033 για τις κατ’ εξαίρεση μετακινήσεις των πολιτών, διαβεβαιώνοντας ότι «όλα βαίνουν καλώς, όταν ακόμα και σε χώρες που θεωρούνται πιο προηγμένες τεχνολογικά όπως η Βρετανία υπήρξαν προβλήματα πού εμείς δε συναντήσαμε».

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι όπως επεσήμανε το πρωί του Σαββάτου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο περιορισμού του  αριθμού και του χρονικού ορίου των κατ’ εξαίρεση μετακινήσεων των πολιτών.

naftemporiki.gr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό