22.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πάνω από 140 τόνους νερού ανά στρέμμα έριξε στην Αθήνα ο Μπάλλος

Ειδήσεις Ελλάδα

Ξεπέρασε τα 140 χιλιοστά η βροχόπτωση στην Αθήνα και στις γύρω περιοχές της Αττικής εξαιτίας της κακοκαιρίας. Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που σημειώνονται από την κακοκαιρία «Μπάλλος» στην Αττική και ιδιαίτερα στην πόλη των Αθηνών προκάλεσαν πληθώρα προβλημάτων.

Τα μεγαλύτερα ύψη καταγράφηκαν στους σταθμούς Πατησίων (147 χιλιοστά), Αμπελοκήπων (145 χιλιοστά) και Περιστερίου (139 χιλιοστά). Αξίζει να σημειωθεί ότι 1 χιλιοστό ύψους βροχής αντιστοιχεί σε 1 τόνο νερού ανά στρέμμα, επομένως επί παραδείγματι στην περιοχή των Πατησίων από το πρωί, οπότε ξεκίνησαν οι βροχοπτώσεις, έως το απόγευμα της Πέμπτης 14/10 έπεσαν 147 τόνοι νερού ανά στρέμμα.

Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η κατανομή της βροχόπτωσης στην Αττική καθώς και οι σταθμοί του δικτύου μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως το απόγευμα της Πέμπτης 14/10. Στον ίδιο χάρτη σημειώνονται και οι περιοχές οι οποίες κάηκαν στις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, οι οποίες φαίνεται να δέχτηκαν μικρότερους όγκους νερού με εξαίρεση την περιοχή του Τατοΐου όπου έπεσαν 101 χιλιοστά βροχής.

Πού θα χτυπήσει ο «Μπάλλος» τις επόμενες ώρες

Στην Καλαμάτα και τη Νότια Πελοπόννησο θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο του ΣΚΑΪ Χριστίνα Σούζη. Στο επίκεντρο της κακοκαιρίας παραμένει η Κέρκυρα, η Ιθάκη και η Αττική.

Την Παρασκευή βαθμιαία οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικοί-βορειοδυτικοί 7 με 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Θα σημειωθούν τοπικές βροχοπτώσεις, παρόμοια με την Πέμπτη.

Το Σάββατο το βράδυ θα τελειώσει το φαινόμενο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό