13.2 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Πάνω από 10 δισ. ευρώ οι ενισχύσεις σε ΜμΕ- Το μεγαλύτερο ποσό από καταβολής ελληνικού κράτους

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην διάρκεια της πανδημίας έλαβαν από αυτή την κυβέρνηση, ενισχύσεις πάνω από 10 δισ. ευρώ, εκ των οποίων πάνω από τα 7 δισ. ευρώ είναι μη επιστρεπτέα, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, σε παρέμβασή του επί του σχεδίου του προϋπολογισμού.

Το ποσό αυτό της ενίσχυσης που δόθηκε σε μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ανέφερε ο κ. Θ. Σκυλακάκης, «είναι τόσο μεγάλο, σε σχέση με το τι συνέβη στην οικονομία που η κριτική ότι “δεν θέλαμε και δεν βοηθήσαμε τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις” καταρρίπτεται».

Κάλεσε δε τους βουλευτές, όταν «μιλάμε στο Κοινοβούλιο, να διατηρούμε επαφή με τους αριθμούς, ασχέτως των απόψεων μας, γιατί δεν είναι δυνατόν να δίνεται το μεγαλύτερο ποσό από καταβολής ελληνικού κράτους σε μια κοινωνική ομάδα, γιατί πράγματι υπήρχε ανάγκη να δοθεί, και να λέμε ότι “τους καταστρέψατε και δεν τους βοηθήσατε”!».

Απαντώντας σε επικρίσεις βουλευτή της αντιπολίτευσης για την προώθηση των συνενώσεων και των συγχωνεύσεων μεταξύ επιχειρήσεων, που προωθεί η κυβέρνηση, του ζήτησε να διαβάσει το αναρτημένο σε δημόσια διαβούλευση σχέδιο νόμου, καθώς, όπως είπε, «αυτό περιλαμβάνει, προφανώς και όχι υποχρεωτικές συγχωνεύσεις, αλλά κίνητρα για εκείνες τις αποκλειστικά και μόνο μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που επιθυμούν να προσχωρήσουν σε συγχωνεύσεις, εξαγορές και συνεργασίες, να δημιουργήσουν ένα κοινό εξαγωγικό σχήμα ή οτιδήποτε άλλο» με κίνητρα αξιόλογα, καθώς προβλέπεται 30% έκπτωση επί του φόρου εισοδήματος που δηλώνουν, για τα επόμενα τρία έτη μετά την συνεργασία ή την συνένωσή τους. Υπογράμμισε πάντως, πως «αυτά τα κίνητρα σε καμία περίπτωση δεν αφορούν καθόλου τις μεγάλες επιχειρήσεις αλλά μόνο μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό