23.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πάνω από 1.100 Ρώσοι ζητούν άσυλο για να αποφύγουν την επιστράτευση

Ειδήσεις Ελλάδα

Ξεπερνούν τους 1.100 οι Ρώσοι πολίτες που έχουν καταφύγει στην Φινλανδία, ζητώντας άσυλο λόγω της απειλής να επιστρατευθούν και να υπηρετήσουν την στρατιωτική τους θητεία στη Ρωσία, σύμφωνα με την Φινλανδική Υπηρεσία Μετανάστευσης (Migri).

Η Φινλανδία αναμένει οδηγίες από την Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με την τύχη όσων έχουν φύγει για να αποφύγουν την επιστράτευση στη Ρωσία.

Η Φινλανδική Υπηρεσία Μετανάστευσης (Migri) αναφέρει ότι 1.109 Ρώσοι πολίτες έχουν ζητήσει μέχρι στιγμής άσυλο στη Φινλανδία για να αποφύγουν την επιστράτευση στη Ρωσία.

«Δεν είμαστε σε θέση να εκδώσουμε αποφάσεις σχετικά με το άσυλο», δήλωσε στο φινλανδικό πρακτορείο ειδήσεων (STT) η Σάνα Σούτερ, επικεφαλής της διεύθυνσης μετανάστευσης του υπουργείου Εσωτερικών.

Αφού συζήτησαν το θέμα των αιτήσεων ασύλου που υποβλήθηκαν από στρατεύσιμους άνδρες που έχουν φύγει από τη Ρωσία, οι σκανδιναβικές χώρες αποφάσισαν να περιμένουν τις οδηγίες της ΕΕ προτού λάβουν οποιαδήποτε απόφαση.

Ωστόσο, δεν είναι ακόμη βέβαιο πότε η ΕΕ θα οριστικοποιήσει τις οδηγίες της για το θέμα αυτό.

Στα τέλη Φεβρουαρίου η Φινλανδία ανέστειλε την εξέταση των υποθέσεων για χορήγηση ασύλου σε Ρώσους που έφυγαν από τη Ρωσία για να αποφύγουν την επιστράτευση. Την απόφασή τους αυτή οι αρχές της χώρας αιτιολόγησαν, λέγοντας ότι εξακολουθούν να συγκεντρώνουν πληροφορίες για τις κοινωνικές συνθήκες στη Ρωσία και για τους ίδιους τους αιτούντες άσυλο. Την 1η Οκτωβρίου του περασμένου έτους η Φινλανδία είχε κλείσει επίσης τα σύνορά της για τους Ρώσους που είχαν τουριστική βίζα.

: ΑΠΕ-ΜΠΕ, yle.fi, Novaya Gazeta Europe

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό