25.2 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Πάνος Ρήγας: Διαφωνώ με τις προτάσεις μομφής διαχρονικά αλλά ήταν στα πλαίσια του καταστατικού

Ειδήσεις Ελλάδα

«Έχω πλήρη διαφωνία με την πρόταση μομφής όσο και με τη δυνατότητα που δίνει το καταστατικό», τόνισε ο Πάνος Ρήγας, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Διέψευσε ότι είπε στον Στέφανο Κασσελάκη ότι θα κερδίσει στην πρόταση μομφής και πρόσθεσε ότι δεν έπρεπε να φτάσει εκεί το κόμμα.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο εσωτερικό του κόμματος, με δηλώσεις του στο Action 24, υποστήριξε αρχικά ότι είναι διαχρονική η στάση που κρατά ψηφίζοντας κατά της πρότασης μομφής και υπέρ της φανερής ψηφοφορίας.

«Από το καταστατικό του Συνασπισμού έχω πλήρη διαφωνία με αυτό που λέμε μομφή. Έχουμε μία απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής μέσα στα πλαίσια του καταστατικού. Δεν ψήφισα κατά τις πρότασης μομφής και κατά τις μυστικής ψηφοφορίας, δεν το έκανα μόνο τώρα, είναι διαχρονική άποψή μου. Το ξέρουν οι σύντροφοί μου», ανέφερε ο κ. Ρήγας.

«Κατά τη δική μου άποψη, όλα λύνονται πολιτικά. Φανταστείτε να μπούμε σε αυτήν την ατραπό με επαναλαμβανόμενες μορφές σε πρόσωπα», σημείωσε σε άλλο σημείο των δηλώσεών του.

Ο κ. Ρήγας χαρακτήρισε την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής «μέσα στα πλαίσια του καταστατικού». «Το προβλέπει αυτό, ανεξάρτητα αν είναι εκλεγμένα τα μέλη πριν εκλεγεί ο Στέφανος Κασσελάκης», ανέφερε ο πρώην γραμματέας σχετικά με την καθαίρεση του προέδρου.

Επισήμανε πως ήταν «ατυχής» η δήλωση από τον Στέφανο Κασσελάκη για τις κουκούλες. «Να πέσουν οι τόνοι και να προσέχουμε τι λέμε», πρόσθεσε. Υποστήριξε πως έχει υποστεί «παρατεταμένη αμφισβήτηση» ο Στέφανος Κασσελάκης και ότι «έχει κάνει και λάθη» αλλά «δεν έχει υποστεί πρόεδρος τέτοια κατάσταση τόσα χρόνια».

«Υπάρχει σχέδιο ρευστοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ»

Ο κ. Ρήγας υποστήριξε πως «υπάρχει σχέδιο ρευστοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ» γιατί είναι ο «μόνος πόλος αντίστασης» ενώ τα συμφέροντα -όπως είπε – «θέλουν χειραγωγήσιμο ΠΑΣΟΚ».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό