16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πάνος Βλάχος: «Θέλω να ζω εκτός πραγματικότητας και το χιούμορ είναι το μοναδικό όπλο επιβίωσης»

Ειδήσεις Ελλάδα

Υποδύεται τον ακαταμάχητο Αστυφύλακα-ναυαγοσώστη που έχει κάνει το κρατητήριο φωλιά ερωτικών συνευρέσεων. Αρραβωνιασμένος με την Σωτηρία Νερατζάκη (κόρη βουλευτή) από το Καμπανάκι λέει το «ναι» σε ένα γάμο από ανάγκη και όχι από έρωτα, αλλά παράλληλα θα έκανε και τα πάντα για να τον αποφύγει…

Ο αγαπημένος ηθοποιός που έχει αποδείξει πόσο καλός είναι σε κωμικούς ρόλους (βλέπε Μην αρχίζεις τη Μουρμούρα) μιλάει για τη νέα αυτή σειρά αλλά και για τον ήρωα που ενσαρκώνει…

Μίλησέ μας για τον ρόλο σου…

Υποδύομαι τον Αλέκο Πιπίνη, που είναι ένας πρώην ειδικός φρουρός, ο οποίος δεν έχει ασκήσει ποτέ το επάγγελμα του αστυνομικού και επαφίεται στο να κάνει τον ναυαγοσώστη και τον γυμναστή και να βγαίνει ραντεβού με τουρίστριες. Είναι ένα βήμα πριν από τον γάμο, αλλά η ζωή περιστρέφεται γύρω από τις τουρίστριες. Τον πεθερό μου, που είναι και πολιτικός υποδύεται ο Νίκος Ορφανός. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Βασίλης Κεχαγιάς με τον οποίο ξαναβρισκόμαστε (είχαν συνεργαστεί στην ταινία «Η αγάπη έρχεται στο τέλος»). Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί έχει μια πολύ σύγχρονη ματιά, μοντέρνο χιούμορ που μου ταιριάζει και γι’ αυτό δέχθηκα με χαρά να γράψω το τραγούδι των τίτλων, το οποίο, εκτός από τα κωμικά στοιχεία, έχει και στοιχεία από τον τρόπο κοινωνικής αντίληψης των πραγμάτων.

Εσύ, τι σχέση έχεις με τους αστυνομικούς και τα όργανα της τάξης;

Στόχος της αγκαλιάς μου, τόσο της καλλιτεχνικής όσο και της πραγματικής είναι ο άνθρωπος όχι η στολή που φορά και το επάγγελμά του. Ο άνθρωπος πίσω από κάθε στολή μπορεί να είναι ικανός για τα καλύτερα, για τη μεγαλύτερη ομορφιά αλλά και για τη μεγαλύτερη ασχήμια. Το επάγγελμα αυτό, το οποίο σέβομαι, στη χώρα μας έχει πάρει κάποιες προεκτάσεις γιατί έχει γίνει όργανο εξουσιαστικής πολιτικής, η οποία έχει κυβερνητικές προεκτάσεις. Δεν είμαι από τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι η Αστυνομία πρέπει να καταργηθεί ή να απομακρυνθεί. Απλά πρέπει να υπάρξει ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο μεταξύ Αστυνομίας, κράτους και των πολιτών. Επειδή εγώ είμαι καλλιτέχνης και όχι πολιτικός, το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να ξεγυμνώσω την πραγματικότητα και να δείξω τον άνθρωπο κάτω από την όλη κατάσταση και να κάνω χιούμορ με την πληγή, με την καταπίεση, με τη βία, ώστε να βγει από μέσα ο άνθρωπος, ο οποίος πάλι θα είναι η απάντηση. Θέλω να ζω εκτός πραγματικότητας η οποία μας επιβάλλεται και το χιούμορ είναι το μοναδικό όπλο επιβίωσης σε μη υλιστικό περιβάλλον.

Υπογράφεις το τραγούδι των τίτλων της σειράς…

Το τραγούδι έχει τίτλο «Με τι φράγκα;» και είναι ένας προσωπικός ορυμαγδός ερωτήσεων που απευθύνεται ίσως σε μια κοπέλα, ίσως σε μια ομάδα ανθρώπων σε σχέση με τον τρόπο ζωής και ύπαρξης στη σημερινή εποχή. Γράφω στίχους και μουσική με στοιχεία παραδοσιακά και χιπ χοπ. Οι ιστορίες συνεχίζουν να είναι κοινωνικές και προσωπικές. Η ενορχήστρωση είναι του Κώστα Παρίση και σύντομα θα ακολουθήσει και το βιντεοκλίπ. Παράλληλα ετοιμάζω και τον νέο μου δίσκο που θα κυκλοφορήσει στα μέσα Δεκεμβρίου από το Ogdoo music Croup.

Παράλληλα βρίσκεσαι σε τροχιά συναυλιών…

Ναι, υπάρχει μια ομάδα φίλων και συνεργατών στη ζωή μου. Με τον Μάριο Πράππα, ο οποίος παίζει μουσική, τραγουδάει και είναι ο σκηνοθέτης της παράστασης «Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού», τον Κ. Παρίση, που παίζει μπάσο, τραγουδάει και είναι ο βασικός ενορχηστρωτής όλων των τραγουδιών, και με τον Αλέξανδρο Κούρο, είναι συνεργάτης μου όλα αυτά τα χρόνια είμαστε μια ομάδα που κάνει συναυλίες ανά την Ελλάδα.

: Real

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό