23 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Πάνοπλη η BMW στην έκθεση του Μονάχου!

Ειδήσεις Ελλάδα

Στις αρχές του Σεπτεμβρίου ανοίγει τις πύλες της η IAA Mobility 2023 και το BMW Group θα εκπροσωπείται στο περίπτερο του στο Hall A2, έτοιμο να δείξει σε ολόκληρο τον κόσμο τις τελευταίες εξελίξεις στην ηλεκτρική, ψηφιακή και κυκλική κινητικότητα για το μέλλον. Στο επίκεντρο όλων αυτών των εξελίξεων θα είναι η νέα Vision Neue Klasse που θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα της στις 2 Σεπτεμβρίου για να μας δώσει μία πιο σαφή εικόνα, σχεδιαστικά αλλά και τεχνολογικά, της νέας γενιάς μοντέλων της γερμανικής μάρκας. Είναι προφανές λοιπόν ότι ο πρωταγωνιστής της BMW στο Μόναχο θα είναι το πολυαναμενόμενο πρωτότυπο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι συγκεκριμένο “έργο” είναι μονόλογος…

Στο περίπτερο της BMW θα υπάρχει επίσης η ολοκαίνουρια 5 Series και η αμιγώς ηλεκτρική i5 ενώ ντεμπούτο θα πραγματοποιήσουν άλλες δύο, εξηλεκτρισμένες εκδόσεις οι οποίες αναμένεται να προστεθούν στην γκάμα του μεγάλου sedan την άνοιξη του 2024. Ο λόγος για δύο plug-in υβριδικές εκδόσεις, με 6-κύλινδρο και 4-κύλινδρο βενζινοκινητήρα από τη νέα γενιά της Efficient Dynamics οικογένειας που θα συνδυάζονται με την τελευταία εκδοχή της BMW eDrive τεχνολογίας για τέτοιου είδους συστήματα. Έτσι, ο ηλεκτροκινητήρας που έχει εξελιχθεί ειδικά για το νέο plug-in υβριδικό σύστημα ενσωματώνεται στο 8-τάχυτο, Steptronic Sport κιβώτιο και συνεισφέρει έως 197 άλογα στην μέγιστη, συνδυαστική ιπποδύναμη των 489 ίππων στην περίπτωση της νέας BMW 550e xDrive και των 299 ίππων της BMW 530e.

Μία καινοτομία χρησιμοποιείται δε για την αύξηση της απόδοσης των νέων plug-in υβριδικών μοντέλων: ένα “pre-gearing” στάδιο που επιτρέπει στην ροπή των 280 Nm να αυξάνεται πρακτικά στα 450 Nm στην είσοδο της μετάδοσης χαρίζοντας στον compact ηλεκτροκινητήρα δυνατότητες μεγαλύτερης μονάδας. Άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός ότι η ηλεκτρική αυτονομία που χαρίζει η μπαταρία των 19.4 kWh στην 550e xDrive είναι 79-90 χιλιόμετρα και στην 530e 87-101 χιλιόμετρα ανάλογα με την έκδοση, χωρίς να απαιτούνται ιδιαίτερες θυσίες στον χώρο των αποσκευών που διατηρεί μία χωρητικότητα της τάξης των 520 λίτρων χάρη στην τοποθέτηση και το packaging της μπαταρίας στο πάτωμα του αυτοκινήτου.

Πρεμιέρα θα κάνει επίσης η BMW i7 Protection ως το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό, θωρακισμένο sedan στον κόσμο αλλά και η iX5 Hybrogen που αναπαριστά την δέσμευση της γερμανικής εταιρίας στην αναζήτηση βιώσιμων εναλλακτικών για τον εκμηδενισμό των εκπομπών ρύπων των αυτοκινήτων. Να θυμίσουμε ότι η iX5 Hydrogen προσφέρει 401 ίππους που επιταχύνουν το αυτοκίνητο στα 100 km/h σε λιγότερο από 6.0 δευτερόλεπτα ενώ τα δύο ρεζερβουάρ υδρογόνου που κατασκευάζονται από CFRP έχουν συνολική χωρητικότητα 6 κιλών, χαρίζουν αυτονομία της τάξης των 504 χιλιομέτρων και αναπληρώνονται σε 3-4 λεπτά δίνοντας στο υδρογονοκίνητο SUV εξαιρετικές δυνατότητες κάλυψης μεγάλων αποστάσεων.

Ως μέρος του BMW Group, δύο παγκόσμιες πρεμιέρες θα λάβουν χώρα και στην πλευρά της Mini όπου ο κόσμος θα δει για πρώτη φορά το ολοκαίνουριο, αμιγώς ηλεκτρικό Mini Cooper και το επίσης αμιγώς ηλεκτρικό και ολοκαίνουριο, Mini Countryman. Ας απολαύσουμε λοιπόν την ησυχία των τελευταίων ημερών του Αυγούστου γιατί ο Σεπτέμβριος θα ξεκινήσει πολύ δυνατά…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό