18.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πάμπλο Εσκοπάρ: Η βίλα – ξενοδοχείο με την κρυφή παραλία και το βιβλίο του γιου του

Ειδήσεις Ελλάδα

Πάμπλο Εσκομπάρ, ένα όνομα, ολόκληρη ιστορία. Τι λέει ο γιός του για τον πλούτο που απέκτησε ο βαρώνος των ναρκωτικών.

Ο διαβόητος «βαρώνος» των ναρκωτικών Πάμπλο Εσκομπάρ είχε χτίσει, αλλά και αποκτήσει τον καιρό της δόξας, πολλές κατοικίες στο μάκρος και το πλάτος της αμερικανικής ηπείρου. Μία απ’ αυτές ήταν μια βίλα, μια έπαυλη στο Τουλούμ, στη χερσόνησο Γιουκατάν στο Μεξικό.

Η βίλα εγκαταλείφθηκε όταν ο Πάμπλο Εσκομπάρ πέθανε, το 1993. Την ανακάλυψαν το 2003 και την επέστρεψαν στον προηγούμενο ιδιοκτήτη της, αλλά, το 2012, «σκόνταψε» πάνω της ο Λάιο Μάλκα, που λίγα χρόνια αργότερα, την αγόρασε.

Ποιος είναι, όμως, ο Λάιο Μάλκα; Είναι ένας πολύ γνωστός έμπορος έργων τέχνης, με έδρα τη Νέα Υόρκη, που αγοράζει και πουλά έργα σύγχρονων καλλιτεχνών, όπως αυτά του Ζαν-Μισέλ Μπασκιά και του Kaws.

Ο Μάλκα μετέτρεψε την παλιά βίλα του Εσκομπάρ σε μπουτίκ ξενοδοχείο και τη γέμισε με έργα της συλλογής του. Με λίγα λόγια, παρουσίασε ένα art boutique hotel, που ακούει στο όνομα «Casa Malka». Πεντάστερο το μπουτίκ ξενοδοχείο και διαχειριστής του η Design Hotels.

H «Casa Malka» άνοιξε, το 2015, με δεκαπέντε υπνοδωμάτια. Αλλά ο ανήσυχος Λάιο συνεχώς προσθέτει χώρους.

Η εμπειρία διαμονής είναι βαριά σε ιστορικές μνήμες – εκεί διέμενε, άλλωστε, ένας βαρώνος των ναρκωτικών, ο οποίος όμως έδινε λεφτά στους φτωχούς. Είναι εντυπωσιακή λόγω του ορυμαγδού έργων τέχνης που διαμορφώνουν το σκηνικό διαμονής – αν και πολλοί υποστηρίζουν ότι η βίλα ήταν πιο καλόγουστα διακοσμημένη την περίοδο που ήταν ιδιοκτησία του Εσκομπάρ.

Και, βεβαίως, είναι και τα 180 μέτρα της καλυμμένης με λευκή άμμο παραλίας που αγκαλιάζει η βίλα στην περιοχή που είναι γνωστή ως Riviera Maya!

Ο γιός του Πάμπλο Εσκομπάρ και το βιβλίο

Ο γιός του Πάμπλο Εσκομπάρ, Χουάν Πάμπλο Εσκομπάρ, που τώρα πια ονομάζεται Χουάν Σεμπαστιάν Μαροκίν είναι αρχιτέκτονας και ζει στο Μπουένος Άιρες με τη γυναίκα και την κόρη του.

Όταν δολοφονήθηκε ο πατέρας του από επίλεκτο σώμα της κολομβιανής Αστυνο­μίας, ορκίστηκε εκδίκηση, όμως πολύ σύντομα συνειδητοποίησε ότι θα ήταν καταστροφικό να ακολουθήσει τα βήματά του.

Ο ειρηνιστής γιος του πιο γνωστού εμπόρου ναρκωτικών της ιστορίας επιδίωξε και κατάφερε να αρχίσει ο διάλογος, ζητώντας συγγνώμη από τους απογόνους των θυμάτων της βίας και της τρομοκρατίας που ασκήθηκε από τον βαρόνο των ναρκωτικών πατέρα του τις δεκαε­τίες του ’80 και του ’90.

Το πρώτο του βιβλίο, που κυκλοφορεί και στην Ελλάδα, το «Πάμπλο Εσκομπάρ, ο πατέρας μου» αποτελεί μια συγκλονιστική μαρτυρία και μια διεισδυτική περιγραφή των γεγονότων που μετέτρεψαν έναν μικρό λαθρέμπορο επιτύ­μβιων στηλών στον πιο διάσημο και αδίστακτο βαρόνο ναρκωτικών όλων των εποχών.

Σε συνέντευξη που είχε δώσει ο γιός του Πάμπλο Εσκομπάρ για το βιβλίο του, όταν ρωτήθηκε ποια είναι η πιο συχνή ερώτηση που του κάνουν οι άνθρωποι, όταν μαθαίνουν ότι είναι ο γιος του Πάμπλο Εσκομπάρ, απάντησε ότι τον ρωτούν «Πού είναι τα λεφτά;»

Ποια είναι η απάντηση σε αυτό; «Αυτό ρωτάω κι εγώ στον εαυτό μου (γελάει). Είναι αλήθεια, κληρονομήσαμε πάρα πολλά πράγματα: ακίνητα, εκτάσεις γης, έργα τέχνης, αυτοκίνητα, μηχανές, τα πάντα. Είναι επίσης αλήθεια ότι το Καρτέλ Κάλι, η κυβέρνηση, όλοι ήθελαν ένα κομμάτι του «γλυκού».

Μας απειλούσαν. Γι αυτούς ήταν πολύ εύκολο να μας πάρουν τα πάντα και για εμάς πολύ εύκολο να τα δώσουμε όλα, γιατί θέλαμε να σώσουμε τη ζωή μας. Υπήρχε πολύ χρήμα βέβαια, πολλή πολυτέλεια, αλλά τώρα που ξανακοιτάζω εκείνη την εποχή, βλέπω ότι μας έκαναν χάρη. Γιατί μας απελευθέρωσαν»…

Η ιστορία της ζωής του Πάμπλο Εσκπομπάρ είναι και η βάση της τηλεοπτικής σειράς «The Narcos», που είναι διαθέσιμη και στο Netflix.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό