31.6 C
Athens
Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024

Ο V8 της Lamborghini θα ουρλιάζει στις 10.000 στροφές!

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο επερχόμενος αντικαταστάτης της Lamborghini Huracán, με την κωδική ονομασία 634, θα διαθέτει έναν από τους πιο ισχυρούς και υψηλών στροφών V8 κινητήρες που έχουν εμφανιστεί ποτέ σε αυτοκίνητο παραγωγής.

Η 634, που θα ανταγωνιστεί τη Ferrari 296 GTB, θα κάνει το ντεμπούτο της τον Αύγουστο και θα κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος του έτους.

Στο επίκεντρο αυτού του νέου μοντέλου βρίσκεται ένα plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης που διαθέτει έναν διπλά υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα V8 4,0 λίτρων, ο οποίος πάνω από 800 ίππους.

Αυτό ξεπερνά την απόδοση του V10 της Huracán, ακόμη και στην ακραία μορφή STO.

Είναι αξιοσημείωτο ότι αυτός ο κινητήρας έχει κόκκινη στροφή στις 10.000 στροφές ανά λεπτό, μια τιμή που συνήθως προορίζεται για αγωνιστικούς κινητήρες, όντας ο V8 με τις υψηλότερες στροφές σε οποιοδήποτε σημερινό αυτοκίνητο παραγωγής.

Το νέο μοτέρ, που αναπτύχθηκε εξ ολοκλήρου στη Sant’Agata, συμπληρώνεται από έναν ελαφρύ ηλεκτροκινητήρα που ενσωματώνεται μπροστά από το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη οκτώ ταχυτήτων. Αυτός ο κινητήρας προσθέτει έως και 150 ίππους στον πίσω άξονα, αυξάνοντας δυνητικά τη συνολική συνδυασμένη ισχύ σε πάνω από 900 ίππους.

Το σύστημα κίνησης της 634 διαφέρει σημαντικά από το μοντέλο V12 της Lamborghini, διαθέτοντας ένα συμπαγές σύστημα PHEV που ενισχύει τη δυναμική συμπεριφορά του αυτοκινήτου.

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει τη χαρακτηριστική δραματική σιλουέτα της Lamborghini, εξαγωνικές εξατμίσεις, φώτα LED σε σχήμα Υ και εμφανή κανάλια αέρα για βελτιωμένη downforce.

Κατασκευασμένη στην ίδια γραμμή παραγωγής με τη ναυαρχίδα Revuelto, η 634 θα μοιράζεται το πλαίσιο από ανθρακονήματα, αν και θα χρησιμοποιεί πιο προσιτό αλουμίνιο σε μη κρίσιμες περιοχές για να διατηρεί την ακαμψία χωρίς υψηλό κόστος.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό