21.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο Tim Cook υπονόησε ότι το AR/VR headset της Apple πλησιάζει

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε συνέντευξή του στην China Daily, ο CEO της Apple, Tim Cook, είπε την άποψή του για το μέλλον της επαυξημένης πραγματικότητας και έδωσε ένα hint για τη δουλειά της εταιρείας πάνω σε ένα AR/VR headset.

Σύμφωνα με τον Cook, η Apple είναι πολύ ευχαριστημένη με τις δυνατότητες επαυξημένης πραγματικότητας που είναι διαθέσιμες και τόνισε πως οι άνθρωποι θα πρέπει να “μείνουν συντονισμένοι” για να δουν τι έχει να προσφέρει.

“Είμαι απίστευτα ενθουσιασμένος με το AR, όπως ίσως γνωρίζετε, και το κρίσιμο πράγμα για οποιαδήποτε τεχνολογία συμπεριλαμβανομένου του AR είναι να βάλει την ανθρωπότητα στο επίκεντρό της. Και σε αυτό εστιάζουμε καθημερινά. Αυτήν τη στιγμή, για παράδειγμα, έχουμε πάνω από 14.000 εφαρμογές ARKit στο App Store, οι οποίες παρέχουν εμπειρίες AR σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Νομίζω ότι παρόλα αυτά, βρισκόμαστε ακόμη στα πρώτα βήματα για το πώς θα εξελιχθεί αυτή η τεχνολογία. Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ενθουσιασμένος με τις ευκαιρίες που έχουμε δει σε αυτόν τον χώρο και κάπως να μείνετε συντονισμένοι και θα δείτε τι έχουμε να προσφέρουμε”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

In this @ChinaDailyUSA interview, @tim_cook was asked about AR and VR headsets…watch his response…  Reality 🥽 is coming@mingchikuo @Scobleizer @CharlieFink @SkarredGhost @CapStark7 pic.twitter.com/tJz5j9dBVB

— Cæsar (@cesarberardini) June 22, 2022

Αν και η Apple δεν έχει επιβεβαιώσει ότι εργάζεται πάνω σε μια φορητή συσκευή AR/VR, οι φήμες κυκλοφορούν γι’ αυτό εδώ και χρόνια. Το headset αναμένεται να φέρει τεχνολογία μικτής πραγματικότητας, με καμπύλο γείσο και απαλό πλέγμα που εφαρμόζει στο πρόσωπο. Αναμένεται να είναι ελαφρύτερο από άλλα headset της αγοράς και να χρησιμοποιεί band που μοιάζει με Apple Watch για να μένει σταθερό.

Το headset φημολογείται ότι θα διαθέτει δύο οθόνες 4K micro-OLED, 15 μονάδες κάμερας, ισχυρούς επεξεργαστές αντίστοιχους με τα τσιπ της σειράς M, δυνατότητες παρακολούθησης ματιών, υποστήριξη χειρονομίας και spatial audio. Όταν κυκλοφορήσει, θα μπορούσε να κοστίσει κάπου περίπου 3.000 $.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό