16.4 C
Athens
Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου, 2024

Ο Simon Fieschi, επιζών της επίθεσης στο Charlie Hebdo, πέθανε σε ηλικία 40 ετών

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Simon Fieschi (Σιμόν Φιεσί), του οποίου ο θάνατος σε ηλικία 40 ετών ανακοινώθηκε το Σάββατο (19/20), ήταν ο υπεύθυνος για τον ιστότοπο Charlie Hebdo την ώρα της επίθεσης τον Ιανουάριο του 2015 και είχε, τραυματιστεί πολύ σοβαρά κατά τη διάρκεια της τρομοκρατικής ενέργειας.

Η εισαγγελία του Παρισιού ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας για τη διερεύνηση των αιτιών του θανάτου του, καθώς το άψυχο σώμα του βρέθηκε αυτή την εβδομάδα σε δωμάτιο ξενοδοχείου.

Αν και έχει γίνει νεκροψία, τα ευρήματά της δεν μπόρεσαν να προσδιορίσουν την αιτία του θανάτου του Σιμόν Φιεσύ. «Οι έρευνες συνεχίζονται», προσθέτει η εισαγγελία. 

Κινούμενος με δεκανίκι, εμφανίστηκε πρόσφατα στη δίκη του Πίτερ Σερίφ, που καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τον ρόλο του στην οργάνωση αυτής της τρομοκρατικής επίθεσης που διέπραξαν οι αδερφοί Κουάτσι. 

Είχε επιζήσει της τρομοκρατικής ενέργειας αλλά έμεινε για όλη του ζωή ανάπηρος , όπως έλεγε με σεμνότητα και χιούμορ. Μια σφαίρα από Καλάσνικοφ τον χτύπησε στη σπονδυλική στήλη αλλάζοντας για πάντα τη ζωή του. «Σε αντίθεση με ότι ανακοινώθηκε από ορισμένα μέσα ενημέρωσης, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο υπέρ μιας αυτοκτονίας σε αυτό το στάδιο των ερευνών για το λόγο αυτό τα αίτια του θανάτου του παραμένουν ακόμη άγνωστα », υπογράμμισε από την πλευρά της η Εισαγγελέας Νταταλί Σενίκ, καλώντας «όλους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί πριν από το τελικό αποτέλεσμα της έρευνας».

Σε ένα συγκινητικό κείμενο που είχε γράψει στο περιοδικό, υπό τον τίτλο: «Ξυπνώντας σε σαρκοφάγο τον Ιανουάριο του 2015», εξιστορούσε την αργή του ανάρρωση με συγκινητικούς όρους.

«Επειδή δεν μπορούσα ή δεν ήθελα να πεθάνω, έπρεπε να αρχίσω να ζω ξανά», έγραφε χαρακτηριστικά.

«Έμαθα να ζω με αυτά που έχασα και με αυτά που μου έχουν απομείνει. Είναι η πιο δύσκολη χρονιά της ζωής μου, κι όμως έχω μια περίεργη νοσταλγία για το 2015 γιατί εκεί ήμουν πιο ζωντανός, ένιωσα την ευφορία ότι είμαι ζωντανός».

Πέρασε δύσκολες στιγμές από ψυχολογικής πλευράς και υπέστη επαγγελματική εξουθένωση το 2023.

«Υπάρχουν ουλές που πολλοί δεν βλέπουν πλέον αλλά που δεν επουλώνονται ποτέ. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον Σιμόν . Στέλνω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του», έγραψε σήμερα στο Twitter ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, μόλις ενημερώθηκε για τον θάνατό του.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό