22.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο Sabato De Sarno είναι ο νέος creative director του οίκου Gucci

Ειδήσεις Ελλάδα

Η ανακοίνωση έγινε από τον ιταλικό οίκο και έδωσε τον παλμό της νέας Gucci εποχής. Όλα όσα θέλεις να ξέρεις για τον νέο της creative director.

«Είναι μεγάλη μου τιμή που αναλαμβάνω το ρόλο του Creative Director της Gucci. Είμαι περήφανος που είμαι πλέον μέλος ενός οίκου με μια τόσο εξαιρετική ιστορία και κληρονομιά, που με τα χρόνια μπόρεσε να καλωσορίσει και να εκτιμήσει τις αξίες, στις οποίες πιστεύω. Είμαι συγκινημένος και ενθουσιασμένος, που θα μπορέσω να προσφέρω και το δικό μου δημιουργικό μου όραμα στο brand”. Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του νέου creative director του οίκου Gucci, Sabato De Sarno. Ο 39χρονος σχεδιαστής και επί σειρά ετών στενός συνεργάτης του Pierpaolo Piccioli στον οίκο Valentino είναι το όνομα που θα μας απασχολήσει τους επόμενους μήνες, έχοντας αναλάβει το τιμόνι του οίκου Gucci μετά τη θριαμβευτική έξοδο του Alssendro Michele. Ο ίδιος θα κληθεί να παρουσιάσει την πρώτη του συλλογή στην εβδομάδα μόδας του Μιλάνου, το Σεπτέμβριο του 2023.

https://www.instagram.com/p/Cn85WE_qxs0

Ο Marco Bizzarri, πρόεδρος και CEO του οίκου Gucci δήλωσε: «Χαίρομαι που ο Sabato θα ενταχθεί στην Gucci ως ο νέος Δημιουργικός Διευθυντής του Οίκου, ένας από τους ρόλους με τη μεγαλύτερη επιρροή στη βιομηχανία πολυτελών προϊόντων. Έχοντας συνεργαστεί με κάποιους από τους πιο γνωστούς οίκους μόδας πολυτελείας της Ιταλίας, φέρνει μαζί του μια τεράστια εμπειρία. Είμαι βέβαιος, ότι μέσω της βαθιάς κατανόησης και της εκτίμησης του Sabato για τη μοναδική κληρονομιά της Gucci, θα οδηγήσει τις δημιουργικές μας ομάδες με ένα ξεχωριστό όραμα, που θα βοηθήσει στη συγγραφή αυτού του συναρπαστικού επόμενου κεφαλαίου, ενισχύοντας την επιρροή του Οίκου στη μόδα, αξιοποιώντας παράλληλα την πλούσια κληρονομιά του». Από την πλευρά του ο François-Henri Pinault μίλησε και πάλι για την πλούσια κληρονομιά της οικογένειας Gucci και όλα όσα συμβολίζει αυτό το όνομα στον τομέα του luxury fashion, αισιοδοξώντας για την πορεία του νέου creative director.

Οι 5 τάσεις που θα κυριαρχήσουν στα αξεσουάρ του χειμώνα

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τον Sabato De Sarno.

Ο νέος δημιουργικός διευθυντής του οίκου Gucci είναι 39 ετών και ξεκίνησε την καριέρα του το 2005 στον οίκο Prada. Στη συνέχεια πέρασε στους Dolce & Gabbana, για να βρεθεί από το 2009 στον οίκο Valentino και το πλευρό του Pierpaolo Piccioli, έχοντας αναλάβει τα τελευταία χρόνια το ρόλο του fashion director για τις γυναικείες και ανδρικές συλλογές του οίκου, έχοντας μια πολύ στενή συνεργασία με τον ίδιο τον Piccioli. Η Gucci φαίνεται πως ακολούθησε για δεύτερη φορά την ίδια τακτική, επιλέγοντας έναν creative director από τους κόλπους της ιταλικής μόδας, έμπειρο και δυναμικό, που δεν είναι όμως ακόμη γνωστός στο ευρύ κοινό, όπως ακριβώς και ο Alessandro Michele. Σίγουρα, ο Sabato De Sarno καλείται να καλύψει ένα μεγάλο κενό, αν λάβουμε υπόψη μας την απογειωτική πορεία που γνώρισε η Gucci υπό την καθοδήγηση του Michele, εξασφαλίζοντας αυτή τη στιγμή τα 2/3 των ετήσιων εσόδων του κολοσσού της Kering.

https://www.instagram.com/p/Cnjx_-kMUU-

Τα πρώτα σχόλια έχουν ήδη ξεκινήσει να γράφονται με πολλούς πιστούς ακολούθους του οίκου να μην μπορούν να ξεπεράσουν ακόμη την έξοδο του Alessandro Michele και άλλους να μην θέλουν να δουν κάποια νότα από street style στις δημιουργίες του ιταλικού brand. Άλλοι πάλι ελπίζουν σε μια chic επαναφορά των iconic looks του Tom Ford από τα 90s, έχοντας ως δεδομένο το ήδη υπάρχον δείγμα της δουλειάς του De Sarno, ξεχνώντας βέβαια ότι δεν είχε μέχρι στιγμής την ευκαιρία να ενσαρκώσει το προσωπικό του δημιουργικό όραμα. Φυσικά και δεν έμεινε ασχολίαστο το γεγονός ότι ο οίκος επέλεξε για άλλη μια φορά έναν άνδρα σχεδιαστή για τη θέση του creative director, αφού η Gucci δεν έχει δώσει ποτέ την αντίστοιχη θέση σε μία γυναίκα. Η αλήθεια είναι ότι η ένταση είναι σίγουρα μεγάλη και οι προσδοκίες υψηλές. Οι γνώμες θα είναι πάντα γνώμες και φυσικά ποτέ δεν μπορούμε να τους ικανοποιήσουμε όλους. Το θέμα είναι ένα: η Gucci έχει νέο καλλιτεχνικό διευθυντή, ένα φρέσκο πρόσωπο που θα αποπειραθεί να δείξει την προσωπικότητα του και το ταλέντο του και αν λάβουμε υπόψη μας την τελευταία φορά που η Gucci έφερε έναν άγνωστο σχεδιαστή σε αυτή θέση (aka τον Alessandro Michele) κατάφερε να γράψει ιστορία. Και η ιστορία που μπορεί να επαναληφθεί, γιατί όχι;

GUCCI SS23/by Alessandro Michele

GUCCI SS23/by Alessandro Michele

GUCCI FW22/by Alessandro Michele

: IMAXTREE.COM

GUCCI FW22/by Alessandro Michele

: IMAXTREE.COM

Καμπάνια του οίκου Gucci με θέμα τις ταινίες του Stanley Kubrick.

Καμπάνια του οίκου Gucci με θέμα τις ταινίες του Stanley Kubrick.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό