35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Ο Russell στην pole, ο Verstappen με ίδιο χρόνο(!) πίσω του!

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο George Russell κατέκτησε τη δεύτερη pole position της καριέρας του στη Formula 1 κατά τη διάρκεια των κατατακτήριων δοκιμών στον Καναδά σημειώνοντας ακριβώς τον ίδιο χρόνο με τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος, Max Verstappen.

Ο Βρετανός σημείωσε τον καλύτερο γύρο του στο Q3 στις αρχικές προσπάθειες, καταγράφοντας χρόνο 1:12,000s. Την κορυφή μαζί του κατέλαβε ο Lewis Hamilton μετά από αυτούς τους αρχικούς γύρους, αλλά τα φρέσκα ελαστικά στο τέλος του Q3 φάνηκαν να αλλάζουν τη δυναμική.

Ο Verstappen τα χρησιμοποίησε για να πετύχει έναν γρήγορο πρώτο γύρο, αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει το επίπεδο του δεύτερου τομέα του Russell και πέρασε τη γραμμή τερματισμού καταγράφοντας ακριβώς τον ίδιο χρόνο με τον οδηγό της Mercedes – άλλο ένα 1:12,000s.

Ωστόσο, κατατάχθηκε δεύτερος λόγω της σειράς με την οποία καταγράφηκαν οι γύροι τους.

«Νιώθω τόσο ωραία, τόση σκληρή δουλειά έχει γίνει πίσω στο εργοστάσιο. Είπαμε στο Μονακό ότι ελπίζαμε ότι αυτό ήταν η αρχή της σεζόν», είπε ο Russell. «Είναι φανταστικό όταν ερχόμαστε στο Μόντρεαλ. Το πρώτο μέρος έγινε, τώρα πρέπει να παλέψουμε για τη νίκη».

«Ας το κάνουμε. Από τη στιγμή που φέραμε κάποιες αναβαθμίσεις στο Μονακό, είμαστε πραγματικά στον αγώνα, οπότε θα το παλέψουμε αύριο».

Μόνο μία φορά στην ιστορία της Formula 1 έχει συμβεί αυτό που έγινε απόψε στις δοκιμές κατάταξης του GP του Καναδά: δύο ή περισσότεροι οδηγοί να σημειώσουν τον ίδιο ακριβώς χρόνο στην προσπάθεια για την pole position. Το σπάνιο αυτό φαινόμενο είχε συμβεί το 1997 στη Χερέθ της Ισπανίας, σε μια μάχη για τον τίτλο της Formula 1.

Το γεγονός αυτό, που ξεπερνά ακόμα και τις μικρότερες διαφορές στην ιστορία της pole position, επετεύχθη από τους δύο οδηγούς της Williams, Jacques Villeneuve και Heinz-Harald Frentzen, μαζί με τον Michael Schumacher που τότε βρισκόταν στο δεύτερο χρόνο του στη Ferrari.

Ο Lando Norris επικράτησε τουομόσταβλού του Oscar Piastri για την τρίτη θέση, ενώ ήταν μόλις 0,021s πίσω από τους γύρους του Russell και του Verstappen, ενώ ο Daniel Ricciardo απάντησε στην κριτική για τις επιδόσεις του το 2024 τοποθετώντας την RB του στην πέμπτη θέση, μπροστά από τον Fernando Alonso.

Ο Hamilton δεν μπόρεσε να βελτιώσει τον τελευταίο του γύρο και έτσι έμεινε στην έβδομη θέση, και θα ξεκινήσει δίπλα στην RB του Yuki Tsunoda στην εκκίνηση της Κυριακής. Ο Lance Stroll και ο Alex Albon ολοκλήρωσαν την πρώτη δεκάδα, καθώς και οι δύο εντυπωσίασαν στα προκριματικά.

Οι Charles Leclerc και Carlos Sainz ήταν και οι δύο απρόσμενοι αποκλεισμοί από το Q2 καθώς κανένας από τους οδηγούς της Ferrari δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του σιρκουί του Μόντρεαλ. Ο Sainz ανέφερε ότι δεν είχε πρόσφυση και ο Leclerc ακύρωσε τον τελευταίο του γύρο μετά την αποτυχία για βελτίωση.

Και οι δύο οδηγοί προσπάθησαν να μείνουν στην πρώτη δεκάδα με τα ίδια χρησιμοποιημένα μαλακά ελαστικά που χρησιμοποιήθηκαν στο τέλος του Q1, αλλά αυτά ήταν μακριά από την καλύτερη τους απόδοση και άνοιξαν τον δρόμο για μια πρόωρη έξοδο της Ferrari.

Ο Logan Sargeant κατέλαβε την 13η θέση, αφού αρχικά βρισκόταν ανάμεσα στους πρώτους δέκα καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίας, αλλά αισθάνθηκε ότι εμποδίστηκε κατά τη διάρκεια του Q2. Παρ’ όλα αυτά, ήταν μόλις 0,008s πίσω από τον γύρο του Sainz, αποσπώντας επαίνους από τον επικεφαλής της ομάδας Williams, James Vowles.

Οι Kevin Magnussen και Pierre Gasly ήταν οι άλλοι οδηγοί που αποκλείστηκαν στο Q2 στάδιο των προκριματικών.

Ο Sergio Perez αποκλείστηκε στο Q1 για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα, όταν ο Albon εκτοξεύθηκε από την ζώνη αποκλεισμού στα τελευταία δευτερόλεπτα του Q1.

Ο Μεξικανός πέρασε το μεγαλύτερο μέρος του Q1 παραμένοντας στο κάτω μισό του πεδίου και βρισκόταν στη ζώνη αποκλεισμού με πέντε λεπτά να απομένουν. Παρόλο που βελτιώθηκε, επέστρεψε στην κάτω πεντάδα λίγες ημέρες μετά την υπογραφή της νέας διετούς συμφωνίας του με τη Red Bull.

Ο Valtteri Bottas επίσης έπεσε στη ζώνη αποκλεισμού, μη μπορώντας να βελτιωθεί αρκετά στην τελευταία του προσπάθεια, ενώ οι Esteban Ocon, Nico Hulkenberg και Zhou Guanyu αποκλείστηκαν επίσης από το Q1

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό