19.8 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Rovanpera νίκησε, ο Neuville αγκάλιασε τον τίτλο

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Kalle Rovanperä σημείωσε μια εντυπωσιακή νίκη στο ράλλυ Χιλής, κατακτώντας την τέταρτη φετινή του νίκη στο WRC, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες λόγω της πυκνής ομίχλης. Ο Φινλανδός οδηγός του Toyota GR Yaris Rally1 HYBRID επέδειξε εξαιρετική απόδοση, νικώντας τον ομόσταυλό του Elfyn Evans με διαφορά 23,4 δευτερολέπτων και κυριαρχώντας στους δύσκολους χωματόδρομους της περιοχής Bio Bío στη Χιλή.

Παρά τις αρχικές του επιφυλάξεις για τις χωμάτινες διαδρομές της χώρα της Νότιας Αμερικής, ο Rovanperä ανέβασε ρυθμό και τέθηκε επικεφαλής το Σάββατο, κερδίζοντας τον Evans σε συνθήκες σχεδόν μηδενικής ορατότητας. Την Κυριακή, ολοκλήρωσε τον αγώνα με ψυχραιμία, εξασφαλίζοντας την 15η νίκη της καριέρας του στο WRC.

Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Ott Tänak με το Hyundai i20 N Rally1 HYBRID, ενώ ο Thierry Neuville, που προηγείται στη βαθμολογία οδηγών, τερμάτισε τέταρτος, αποτέλεσμα που τον φέρνει πιο κοντά στον πρώτο του παγκόσμιο τίτλο. Ο Neuville προηγείται κατά 29 βαθμούς, με δύο αγώνες να απομένουν, και έχει την ευκαιρία να κλειδώσει τον τίτλο στο επόμενο ράλλυ.

Ο Sébastien Ogier, παρά τη νίκη του σε μία ειδική την Κυριακή, βλέπει τις ελπίδες του για τον τίτλο να εξανεμίζονται, ενώ εγκατέλειψε λόγω ζημιάς στην ανάρτηση το Σάββατο.

Το επόμενο ράλλυ, αυτό της Κεντρικής Ευρώπης, θα διεξαχθεί από τις 17 έως τις 20 Οκτωβρίου, με τις ειδικές διαδρομές να περνούν από Γερμανία, Αυστρία και Τσεχία.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό