21.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο Nico Rosberg οδηγεί για πρώτη φορά το Rimac Nevera του

Ειδήσεις Ελλάδα

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Nico Rosberg έγινε ο πρώτος πελάτης της Rimac που παρέλαβε το Nevera. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 του 2016 δεν έχασε χρόνο, και στο ακόλουθο μας αναλύει τις πρώτες του εντυπώσεις από το ηλεκτρικό hypercar των 1.914 ίππων, με τον Rosberg να αναφέρει:
Από τη στιγμή που συνάντησα για πρώτη φορά τον Mate Rimac και κατάλαβα πραγματικά την ιδιοφυή ιδέα πίσω από το αυτοκίνητό του, ήξερα ότι ήθελα να πάρω το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής.
Για μένα, το Nevera αντιπροσωπεύει απολύτως όλα όσα ήθελα ποτέ σε ένα αυτοκίνητο. Συνδυάζει την καλύτερη τεχνολογία ηλεκτροκίνησης σε ένα αυτοκίνητο που έχει κυριολεκτικά σχεδιαστεί από την αρχή, όχι μόνο για να είναι εξαιρετικά γρήγορο, αλλά και πραγματικά εξαιρετικό στην οδήγηση.
Ο Rosberg αποκαλεί το spec του ως full Batmobile, καθώς αυτό είναι βαμμένο σε μαύρο Stellar Black χρώμα, ενώ φέρει γυαλισμένους τροχούς Vertex και μαύρες γυαλιστερές δαγκάνες. Στο εσωτερικό, όλη η καμπίνα είναι ντυμένη με μαύρη Alcantara και φέρει ένα ταμπελάκι με την υπογραφή Nico Rosberg στο υποβραχιόνιο με επικολλημένο τον αύξοντα αριθμό.

Από το εργοστάσιο της Rimac, που βρίσκεται στην πόλη Sveta Nedelja, θα βγουν συνολικά 150 Nevera, με τιμή 2 εκατ. ευρώ έκαστο. Η εταιρία θα κατασκευάζει έως 50 Nevera κάθε χρόνο.
Το ηλεκτρικό powertrain του Nevera αποτελείται από 4 ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε τροχό, που αποδίδουν 1.914 άλογα με 2.360 Nm ροπής και επιτρέπει στο αυτοκίνητο να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε μόλις 1,85 δευτερόλεπτα, τα 0-161 χλμ/ώρα σε 4,3 δευτ., τα 0-300 χλμ/ώρα σε 9,3 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 412 χλμ/ώρα, ενώ το 400αρι το κάνει σε 8,582 δευτερόλεπτα, παρότι το βάρος του αυτοκινήτου αγγίζει τα 2.150 κιλά.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό