35.5 C
Athens
Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

Ο MVP Γιόκιτς έγραψε ιστορία και ούτε που τον ένοιαξε

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι Ευρωπαίοι παίκτες έχουν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον στο κορυφαίο επίπεδο μπάσκετ του πλανήτη και δη, στην ανάδειξη του πολυτιμότερου παίκτη του μεγαλύτερου πρωταθλήματος, με τον δικό μας Γιάννη Αντετοκούνμπο να τερματίζει στην τέταρτη θέση της φετινής λίστας.

Ο Νίκολα Γιόκιτς αναδείχθηκε MVP της κανονικής περιόδου του NBA για τρίτη φορά στην καριέρα του μπαίνοντας μεταξύ άλλων σε μια πολύ εκλεκτή λίστα, ανάμεσα σε ονόματα του ενδόξου παρελθόντος. Πιο συγκεκριμένα, ο Σέρβος σέντερ έγινε μόλις ο ένατος παίκτης στα χρονικά που κερδίζει το βραβείο τουλάχιστον τρεις φορές, μετά τους Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ (6), Μάικλ Τζόρνταν (5), Μπιλ Ράσελ (5), Γουίλτ Τσάμπερλεϊν (4), Λεμπρόν Τζέιμς (4), Μόουζες Μαλόουν (3), Λάρι Μπερντ (3) και Μάτζικ Τζόνσον (3).

Ο ηγέτης των Ντένβερ Νάγκετς ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο με μέσους όρους 26.4 πόντων, 12.4 ριμπάουντ, 9.5 ασίστ, 1.4 κλεψιμάτων ενώ είχε 63% στο δίποντο, 36% στο τρίποντο και 82% στις βολές. Όσον αφορά την φετινή ψηφοφορία, ο Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ αναδείχθηκε δεύτερος στη σχετική λίστα, ο Λούκα Ντόντσιτς των Ντάλας Μάβερικς τρίτος, ενώ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έμεινε στην τέταρτη θέση.

Παρόλα αυτά, αξίζει να σημειωθεί πως δεδομένης της σημασίας που έχει το εν λόγω βραβείο, ο «Τζόκερ» δεν φάνηκε να ενθουσιάζεται και ιδιαίτερα, με την κάμερα να απαθανατίζει τον ίδιο να (μην) βρίσκεται σε… πελάγη ευτυχίας, εκφράζοντας την όχι και τόσο θερμή του αντίδραση όταν έμαθε για το βραβείο.

«Την πρώτη φορά που το πήρα, είπα “είναι κάτι ωραίο”. Τις άλλες δύο δεν ένιωσα την ίδια χαρά. Είναι από αυτές τις διακρίσεις που είσαι περισσότερο περήφανος μετά το τέλος της καριέρας σου. Θα νιώσω πιο περήφανος τότε παρά τώρα. Θα είμαι ένας cool παππούς», είπε μεταξύ άλλων ο Νίκολα Γιόκιτς μετά την ανάδειξή του σε μια ομολογουμένως ειλικρινέστατη τοποθέτηση…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό