15.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Mick Schumacher οδηγεί το πρώτο μονοθέσιο του πατέρα -την Jordan 191- στο Silverstone

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο οδηγός της Haas F1, Mick Schumacher, είχε την ευκαιρία να οδηγήσει το μονοθέσιο με το οποίο ο Michael Schumacher έκανε το ντεμπούτο του στην F1, το 1991. Ο λόγος για την Jordan 191, με τον 22χρονο γιο του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή της F1 να οδηγεί το 30 ετών μονοθέσιο στην πίστα του Silverstone, μια ημέρα μετά το Βρετανικό GP.

Ο Michael Schumacher έκανε το ντεμπούτο του στη Formula 1 στις 25 Αυγούστου του 1991, στην πίστα του Spa για το Βελγικό Grand Prix. Μάλιστα, για να το γιορτάσει, είχε καλέσει όλο το paddock για ένα ποτάκι, το βράδυ του Σαββάτου. Αυτό που πολλοί δεν ξέρουν είναι ότι ο Γερμανός είπε ψέματα στον Eddie Jordan για να τον αφήσει να τρέξει με την ομάδα του και να μπει έτσι στο άθλημα που τον έκανε έναν από τους δύο πιο επιτυχημένους οδηγούς όλων των εποχών.

Ποιο ήταν το ψέμα που είπε; Πριν από το Grand Prix, είχε πει στον Jordan ότι ήξερε την πίστα του Spa, αφού υποστήριζε πως είχε τρέξει ξανά εκεί, ενώ ποτέ δεν το είχε κάνει! Ο Schumi ξεκίνησε 7ος τον αγώνα, αλλά δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει ούτε έναν γύρο, καθώς ο συμπλέκτης του μονοθεσίου του έσπασε.

O Schumacher είχε δηλώσει το 2011 ότι ο manager του, Willi Weber, ρωτήθηκε από τον Jordan αν ο Schumacher είχε ξανατρέξει στο Spa, με τον Weber να απαντά πως το είχε κάνει.
Ο 7 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της F1 είχε αναφερθεί τότε για το πρώτο του Σαββατοκύριακο στη Formula 1, λέγοντας ότι έμεινε σε έναν απλό ξενώνα, ο οποίος δεν είχε θέρμανση, τονίζοντας:
Θυμάμαι ότι ήμουν έκπληκτος, διότι σκεφτόμουν, “ναι, τώρα είμαι στη Formula 1, στη μεγάλη κατηγορία”. Δεν ήμουν ιδιαίτερα ενοχλημένος με τον ξενώνα, εκτός από το ότι ήταν κρύος και δεν υπήρχε θέρμανση.
Το μονοθέσιο αυτό είχε σχεδιαστεί από τον Gary Anderson, είχε κινητήρα Ford και κατέκτησε την πέμπτη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών με 13 βαθμούς. Πρώτος οδηγός της ομάδας για τη χρονιά εκείνη ήταν ο Andrea de Cesaris. Δεύτερος οδηγός ο Bertand Gachot, όμως μετά την αντικατάστασή του, το δεύτερο μονοθέσιο της ομάδας πρόλαβαν και το οδήγησαν και ο Roberto Moreno, ο Alessandro Zanardi και ο Michael Schumacher.

Το όνομα του μονοθέσιο είναι Jordan 191 – Ford Cosworth HB, με την βρετανική ομάδα να κατασκευάζει συνολικά επτά σασί. Ωστόσο, το συγκεκριμένο είναι ένα από τα δύο που οδήγησε ο Schumacher. Το εν λόγω μονοθέσιο πωλήθηκε πρόσφατα, χωρίς να γίνεται γνωστή η τιμή του, αλλά σίγουρα θα έπιασε ένα επταψήφιο νούμερο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό