23.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο Michael Schumacher ψηφίστηκε ο άνθρωπος με την μεγαλύτερη επιρροή στην ιστορία της F1

Ειδήσεις Ελλάδα

Πριν από δέκα ημέρες, η F1 ξεκίνησε την αναζήτηση του πιο σημαντικού ανθρώπου στην ιστορία της F1. Η διαδικασία ξεκίνησε με 32 ονόματα ανθρώπων, που είχαν με κάποιο τρόπο μεγάλη επιρροή στο άθλημα κατά τη διάρκεια της 70χρονης ιστορία του. Πιο συγκεκριμένα, υπήρχαν τέσσερις κατηγορίες (οδηγοί, επικεφαλής ομάδων, καινοτόμοι τεχνικών χαρακτηριστικών και game changers άτομα) με οκτώ υποψηφιότητες σε καθεμία.
s

Από οδηγούς ήταν οι: Nika Lauda, Ayrton Senna, Juan Manuel Fangio, Jackie Stewart, Max Verstappen, Lewis Hamilton, Michael Schumacher και Jack Brabham.
Από επικεφαλής ομάδων, οι: Enzo Ferrari, Flavio Briatore, Colin Chapman, Frank Williams, Ron Dennis, Christian Horner, Jean Todt και Toto Wolff.
Οι καινοτόμοι τεχνικών χαρακτηριστικών ήταν οι: Adrian Newey, Mauro Forghieri, Patrick Head, John Cooper, Gordon Murray, Cosworth (M.Costin και K.Duckworth), John Barnard και Andy Cowell.
Τέλος, τα άτομα που συνέβαλαν στο να αλλάξουν τη ροή του αθλήματος ήταν οι: Bernie Ecclestone, Hermann Tilke, Dietrich Materschitz, Ross Brawn, Max Mosley, Murray Walker, Sid Watkins και Helmut Marko.

Στη συνέχεια, μέσα από μια σειρά “head-to-head” αναμετρήσεων ατόμων των ίδιων κατηγοριών, ο τελικός έφερε δύο μόνο ονόματα, τον Michael Schumacher και τον Bernie Ecclestone. Ο πρώτος, ο πιο πετυχημένος οδηγός στην ιστορία του αθλήματος, και ο δεύτερος, ο άνθρωπος που μετέτρεψε τη F1 από μια σειρά αγώνων μειονοτήτων, στο πρωτάθλημα πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων του σήμερα.

Το αποτέλεσμα του “τελικού” ήταν 61% υπέρ του Schumacher και 39% υπέρ του Ecclestone. Ο “δρόμος” για την κορυφή ήταν δύσκολος, καθώς ο Γερμανός κέρδισε τον Lauda (56%/44%), τον Senna (52%/48%), τον Juan Manuel Fangio (72%/28%), και τον Enzo Ferrari (54%/46%).

O Schumacher είναι κάτι παραπάνω από τον οδηγό που έσπασε όλα τα ρεκόρ. Ήταν πρόθυμος και ικανός να χρησιμοποιήσει το ανάστημα του για να κατευθύνει το πεπρωμένο του. Έκανε τον εαυτό του κάτι περισσότερο από έναν υπάλληλο, και αυτό ήταν που τον οδήγησε όχι μόνο να δεχτεί την προσφορά της Ferrari να τρέξει για αυτήν μετά την κατάκτηση των δύο πρωταθλημάτων του με την Benetton, αλλά να το πράξει υπό τους όρους του, φέρνοντας μαζί του τους αρχιτέκτονες της επιτυχίας του στη Benetton, τον Ross Brawn και τον Rory Byrne.

Ο Jean Todt πίστεψε στο όραμα του Michael για το πώς θα πρέπει να είναι η Ferrari και πώς θα πρέπει να λειτουργεί αυτή, με τον Γάλλο να μετατρέπει την Scuderia στην κορυφαία ομάδα της F1, που είχε δει ποτέ ο κόσμος.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό