23.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο Michael Masi επέστρεψε στα paddock της F1 και μίλησε για την αποχώρηση του

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Michael Masi σημάδεψε με τις αποφάσεις του το τελευταίο GP του 2021, κρίνοντας το πρωτάθλημα των οδηγών της χρονιάς. Ο πρώην διευθυντής αγώνων της Formula 1 επέστρεψε στα paddock της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, αφού έδωσε το παρόν στο GP της Αυστραλίας.
Ο Αυστραλός που από τις αρχές του έτους έγινε διευθυντής στο διοικητικό συμβούλιο του Karting Australia, ενώ παράλληλα διατηρεί τη θέση του προέδρου της επιτροπής της σειράς αγώνων Supercars στην Αυστραλία, απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με τις συνέπειες των αποφάσεων στο GP του Άμπου Ντάμπι, ενώ δεν σχολίασε τη δήλωση του Lewis Hamilton, ο οποίος χθες είπε πως δεν σκοπεύει να μιλήσει μαζί του εάν συναντηθούν στα paddock του Albert Park.
Συγκεκριμένα ο Hamilton είπε:
Δεν θα το κάνω [να μιλήσω μαζί του]. Είμαι απλά συγκεντρωμένος στο μέλλον μου. Είμαι συγκεντρωμένος στην προσπάθεια να επιστρέψω στις νίκες. Δεν υπάρχει τίποτα να πω μαζί του.
Ήμουν λίγο νευρικός την Τετάρτη, όταν μπήκα στα paddock για πρώτη φορά. Αλλά έχετε δει με τα μάτια σας την ευγενική υποδοχή που δέχτηκα.
Ο Masi που ρωτήθηκε αν καταλαβαίνει τον θυμό όσων τον κατηγορούν ότι κατέστρεψε τον αγώνα του Hamilton και ενδεχομένως την κληρονομιά του, στερώντας του το 8ο παγκόσμιο πρωτάθλημα, απάντησε:

Έχουν την άποψή τους και έχουν έχουν δικαίωμα να την υπερασπίζονται. Σέβομαι κάθε άποψη και δεν είναι δικό μου θέμα να σχολιάσω τι κάνει και τι σκέφτεται ο καθένας. Και αν με πλησιάσουν να κάνω μια συζήτηση, είμαι ανοιχτός σε αυτό, και πάντα ήμουν.

Ο Masi που υπέγραψε σύμβαση εμπιστευτικότητας (NDA) όταν έφυγε από τη FIA, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορεί να συζητήσει λεπτομέρειες για τον περιβόητο αγώνα στο Άμπου Ντάμπι, περιγράφει την εποχή του ως διευθυντής αγώνων:
Μου άρεσε η δουλειά, αλλά δεν συνειδητοποιείς τον αντίκτυπο που έχουν στον εαυτό σου τόσα πολλά ταξίδια. Όταν συναντηθήκαμε [σ.σ: με τους δημοσιογράφους] για τελευταία φορά το 2021, ζούσα κυριολεκτικά σε ένα αεροπλάνο. Οι χαρές του να μπορώ να μαγειρεύω ένα γεύμα στο σπίτι, να έχω σχέσεις με τους συγγενείς μου είναι πλέον ανοιχτές για εμένα.
Η μόνη εν ζωή γιαγιά μου, η Agusta, είναι 89 ετών και απέχει 10 λεπτά από το σπίτι μου. Δεν μπορεί να μιλήσει ούτε μια λέξη αγγλικά (σ.σ.: και οι δύο πλευρές της οικογενειακής του καταγωγής είναι Ιταλοί) και της αρέσει το γεγονός ότι πάω να τη δω και να πιω έναν καφέ μαζί της. Αυτά τα μικρά πράγματα δεν καταλαβαίνεις τι σημαίνουν. Γάμοι, γενέθλια.
Όταν σταμάτησα στη FIA, είπα στους γονείς μου: Αυτές οι μέρες έγιναν για μένα. Τους είχα πει, μετά του ότι είχε συμβεί στο Άμπου Ντάμπι να μην μπουν στον κόπο να διαβάσουν ή να παρακολουθήσουν τίποτα. Δεν ήταν υγιές. Το μέρος μπορεί να είναι ένα πολύ τοξικό μέρος. Με πολλούς τρόπους τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο, αλλά όχι τόσο σπουδαίο σε άλλους.
Έχω περάσει χρόνο φροντίζοντας τον εαυτό μου. Μου έκανε καλό. Είναι αυτό που χρειαζόμουν. Πέρασα πολύ χρόνο για να αποκτήσω φυσική κατάσταση, αλλά δεν ξόδεψα αρκετά στη ψυχική πλευρά μου για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Υπήρχαν άνθρωποι με τους οποίους μιλούσα ιδιωτικά, η τότε σύντροφός μου – ήταν καταπληκτική υποστήριξη – φίλοι και συγγενείς. Όσον αφορά την επαγγελματική βοήθεια, την πήρα, αλλά πιθανότατα αργότερα από ό,τι θα έπρεπε, στα τέλη του περασμένου έτους, αλλά τα πράγματα είχαν ηρεμήσει σε μεγάλο βαθμό μέχρι τότε.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό