21 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ο Mansour Ojjeh, μακροχρόνιος μέτοχος της McLaren, πέθανε σε ηλικία 68 ετών

Ειδήσεις Ελλάδα

Λίγη ώρα πριν την έναρξη του χθεσινού GP στο Αζερμπαϊτζάν, η McLaren ανακοίνωσε ότι ο Mansour Ojjeh, μέτοχος και σημαντική προσωπικότητα στην ομάδα από το 1984, πέθανε σε ηλικία 68 ετών. Ο Ojjeh ενεπλάκη με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό το 1979, όταν η TAG -η ομάδα που ιδρύθηκε από τον πατέρα του- έγινε χορηγός της ομάδας του Frank Williams.

Με την επένδυση, η ομάδα κέρδισε σύντομα τον πρώτο της αγώνα και τα πρώτα πρωταθλήματα, και κάπου εκεί ο -τότε- επικεφαλής της McLaren, Ron Dennis, κατάφερε να πείσει τον Ojjeh να επενδύσει στην ομάδα του, όπου και παρέμεινε σε αυτήν για περισσότερα από 30 χρόνια.

Πριν τον αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή από όλο το grid της Formula 1, με τον σημερινό CEO της McLaren Racing, Zak Brown, να δηλώνει:
Το πέρασμα του Mansour Ojjeh έχει συντρίψει όλους στην McLaren Racing. Ο Mansour ήταν στην καρδιά και την ψυχή αυτής της ομάδας για σχεδόν 40 χρόνια και έπαιξε ουσιαστικό ρόλο για την επιτυχία της. Ήταν ένας πραγματικός αγωνιστής από κάθε άποψη. Εξαιρετικά ανταγωνιστικός, αποφασιστικός, παθιασμένος και, πάνω απ ‘όλα, ίσως το καθοριστικό χαρακτηριστικό του: αθλητικός. Ανεξάρτητα από την ένταση της μάχης, ο Mansour έβαζε πάντα το άθλημα πρώτο.
Ο Mansour ήταν ένας τιτάνας του αθλήματος μας, αλλά μετριόφρων, απλός και αφοπλιστικός σε όλα όσα αντιμετώπισε. Ήταν εύκολος, ευφυής και με ζεστό χιούμορ και άγγιξε όλους εκείνους που ήταν τυχεροί που τον γνώρισαν. Η αγάπη του για αυτήν την ομάδα ήταν προφανής από όλους και όσοι από εμάς έχουμε το προνόμιο να εργαστούμε για τη McLaren θα θυμόμαστε τον Mansour ως έναν εντυπωσιακό αλλά ταπεινό, ανθρώπινο, φιγούρα “πατέρα” που μας έδειξε στο πιο ατομικό, προσωπικό επίπεδο πώς να πολεμάς τις αντιξοότητες και να είσαι ανθεκτικός.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό