21.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο Lewis Hamilton πέτυχε την 100η νίκη του

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε ένα αρχικά ήσυχο Grand Prix επικράτησε το φαβορί Hamilton και την έξυπνη κίνηση να βάλει τα βρόχινα ελαστικά. Κρίμα για τον 21χρονο Norris που κρατούσε τα ηνία του αγώνα αλλά λανθασμένα κράτησε τα σλικ ελαστικά. Μεγάλο κερδισμένος ο Verstappen που από τελευταίος τερμάτισε στην 2η θέση. Στο βάθρο η Ferrari με τον Sainz σε έναν αγώνα που στο τέλος θύμιζε πατινάζ. Ο Hamilton πέρασε μπροστά στην βαθμολογία από τον Verstappen.
To GP Ρωσίας ξεκίνησε λοιπόν με McLaren, Ferrari και Williams, κάτι που είχαμε να δούμε από το 2004 στην Βραζιλία, ενώ οι ομάδες είχαν στραμμένο το βλέμμα στον καιρό. O Bottas ξεκίνησε από την 15η θέση λόγω αλλαγής κινητήρα, πιο πίσω και ο Leclerc για τον ίδιο λόγο, ενώ ο Verstappen εκκίνησε τελευταίος λόγω της ποινής του στην Μόντσα.
Σε μια καθαρή εκκίνηση ο Norris έκανε καλή εκκίνηση αλλά ο Sainz κατάφερε να περάσει μπροστά προμηνύοντας μεταξύ τους μία μεγάλη μάχη. Ο Verstappen ανέβαινε συνεχώς θέσεις και μεγάλο ρόλο θα έπαιζε η τακτική με την αλλαγή των ελαστικών και τα γρήγορα pit stops. Ο Sainz μπήκε νωρίς και μέχρι τον 16ο γύρο μπορείτε να δείτε παρακάτω πως ήταν η κατάταξη.

LAP 10/53
Sainz still leads, but not by much! #RussianGP #F1 pic.twitter.com/xZCPb916F2
— Formula 1 (@F1) September 26, 2021

LAP 17/53
Here’s how things stand after those pit stops#RussianGP #F1 pic.twitter.com/qqKMQOFH2U
— Formula 1 (@F1) September 26, 2021

Ο αγώνας κύλησε μέχρι τα μισά δίχως απρόοπτα και εκπλήξεις με τα μονοθέσια να μπαίνουν για τα pitstops και την πίστα να παραμένει στεγνή αφού η βροχή έπιασε προς το τέλος του αγώνα. Μετά την ολοκλήρωση των pitstop το τοπίο άρχισε να ξεκαθαρίζει με τον Hamilton να πιέζει αλλά στους τελευταίους γύρους και μετά από ένα γλίστρημα του Norris έκοψε ρυθμό επειδή η πίστα γλιστρούσε.  

LAP 47/53
Rain is falling at Turn 5, Norris is slipping around and Hamilton is ready to pounce #RussianGP #F1 pic.twitter.com/rpEiT6kzLj
— Formula 1 (@F1) September 26, 2021

Πέντε γύρους πριν την καρό σημαία έγινε χαμός στα pits με πολλά μονοθέσια να μπαίνουν για αλλαγή ελαστικών σε βρόχινα. Ο Hamilton μπήκε και αυτός στα pits με το Norris να συνεχίζει με τα σκληρά και να ρισκάρει με τα σλικ λάστιχα και με την βροχή να δυναμώνει. Ο Norris, όπως ο Leclerc κ.α., πλήρωσαν την επιλογή τους να μείνουν με τα σλικ. Μεγάλος ωφελημένος ο Verstappen, παρακάτω η κατάταξη του αγώνα με το σασπένς στο τέλος του.

🏁 LAP 53/53 END OF RACE 🏁
TOP 10Hamilton 🏆x💯VerstappenSainzRicciardoBottasAlonsoNorrisRaikkonenPerezRussell #RussianGP #F1 pic.twitter.com/8SzPsqW8sV
— Formula 1 (@F1) September 26, 2021



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό