24.5 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Kimi Antonelli θα είναι τελικά ο δεύτερος οδηγός της Mercedes

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Mercedes ανακοίνωσε επίσημα ότι ο Andrea Kimi Antonelli θα αντικαταστήσει τον Lewis Hamilton στη Formula 1 το 2025. Ο νεαρός Ιταλός, ο οποίος είχε συζητηθεί έντονα για αυτή τη θέση τους τελευταίους μήνες, θα συνεργαστεί με τον George Russell, παρά τις φήμες που ήθελαν τη γερμανική ομάδα να εξετάζει και τον Max Verstappen.

Παρόλο που ο Antonelli συνάντησε αρκετές δυσκολίες στη Formula 2 φέτος, η Mercedes είναι βέβαιη ότι έχει την ικανότητα να ξεχωρίσει με τα μονοθέσια της F1. Ο Antonelli είναι μέλος του προγράμματος νέων οδηγών της Mercedes από το 2019 και έχει ήδη αποδείξει την αξία του, κερδίζοντας πολλούς τίτλους στην καριέρα του μέχρι τώρα.

Ανάμεσα στις επιτυχίες του, συγκαταλέγονται το Ιταλικό Πρωτάθλημα F4 και το ADAC F3 το 2022, καθώς και η νίκη στο FIA Motorsport Games Formula 4 Cup την ίδια χρονιά. Το 2023 κατέκτησε το Πρωτάθλημα Formula Regional Middle East και το Formula Regional European Championship (FRECA).

Φέτος, έκανε το ντεμπούτο του στη Formula 2 με την ομάδα της Prema Racing, και παρά τις δυσκολίες, κατέκτησε νίκες στο Silverstone και στην Ουγγαρία, ανεβαίνοντας στην 7η θέση της γενικής βαθμολογίας. Παράλληλα, η Mercedes του παρείχε ένα εκτενές πρόγραμμα δοκιμών με προηγούμενα μονοθέσια της F1, προκειμένου να εξοικειωθεί με τα αυτοκίνητα της κατηγορίας.

Η πρώτη του επίσημη εμφάνιση σε FP1 για τη Mercedes έγινε στο Ιταλικό Grand Prix, αν και έληξε με ένα ατύχημα στην Parabolica, όπου η δύναμη της πρόσκρουσης έφτασε τα 52g.

Our 2025 F1 driver line-up confirmed ✅Kimi Antonelli will race alongside George Russell next season 👊— Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team (@MercedesAMGF1) August 31, 2024

Ο επικεφαλής της Mercedes, Toto Wolff, δήλωσε: «Η σύνθεση των οδηγών μας για το 2025 συνδυάζει εμπειρία, ταλέντο, νιάτα και ακατέργαστη ταχύτητα. Είμαστε ενθουσιασμένοι με όσα φέρνουν ο George και ο Kimi στην ομάδα, τόσο ως μεμονωμένοι οδηγοί όσο και ως συνεργάτες. Η νέα μας σύνθεση είναι ιδανική για να ανοίξει το επόμενο κεφάλαιο στην ιστορία μας. Είναι επίσης μια απόδειξη της δύναμης του προγράμματος ανάπτυξης νεαρών οδηγών μας και της πίστης μας στο ταλέντο που αναπτύσσουμε εσωτερικά».

Ο Antonelli, μιλώντας για την «προαγωγή» του στη Formula 1, ανέφερε: «Είναι ένα εκπληκτικό συναίσθημα να ανακοινώνομαι ως εργοστασιακός οδηγός της Mercedes για το 2025 δίπλα στον George. Το να φτάσω στη F1 είναι ένα όνειρο που έχω από παιδί. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα για την υποστήριξη που μου έδωσε μέχρι τώρα και για την εμπιστοσύνη που δείχνει σε εμένα. Ακόμα μαθαίνω πολλά, αλλά νιώθω έτοιμος για αυτήν την ευκαιρία. Θα επικεντρωθώ στο να γίνομαι καλύτερος και στο να προσφέρω τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για την ομάδα. Είμαι επίσης ενθουσιασμένος που θα γίνω ομοσταύλος του George. Ήρθε κι αυτός από το πρόγραμμα νέων οδηγών της ομάδας και είναι κάποιος που σέβομαι πολύ. Είναι απίστευτα γρήγορος, έχει κερδίσει πολλούς αγώνες και ήδη με βοήθησε να βελτιωθώ ως οδηγός. Ανυπομονώ να μάθω από αυτόν και να συνεργαστούμε για να πετύχουμε στην πίστα».

Ciao from Monza! A message from Kimi and George 😃 pic.twitter.com/l9r4e4J8zX— Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team (@MercedesAMGF1) August 31, 2024


Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό