21 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ο Jason Momoa ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για το περιβάλλον και καταδικάζει το πλαστικό μιας χρήσης

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Jason Momoa είναι ένας από τους γνωστούς οικολόγους του Hollywood. Μετά τον αγώνα του για να μη στηθεί τηλεσκόπιο σε ηφαίστειο της Χαβάης, τώρα ο ηθοποιός έρχεται να μας απασχολήσει με ένα περιβαλλοντικό ντοκιμαντέρ και… όχι μόνο.

 

Ο 43χρονος Jason Momoa είναι μεγάλος υπέρμαχος της προστασίας του περιβάλλοντος και το έχει δείξει έμπρακτα και στο παρελθόν. Τώρα, για ακόμη μια φορά, προτάσσει ξανά το καλό του πλανήτη κι ετοιμάζει ντοκιμαντέρ με θέμα οικολογικό, ενώ καταδικάζει σθεναρά και το πλαστικό μίας χρήσης.

Ο Tomás Saraceno χρησιμοποιεί σκόνη, ιστούς αράχνης και ρύπανση για να δημιουργήσει τα έργα του

Το θέμα του ντοκιμαντέρ για το περιβάλλον και η «μάχη» ενάντια στο πλαστικό

Deep Rising. Αυτός είναι ο τίτλος του ντοκιμαντέρ που ετοιμάζει ο Jason Momoa και το οποίο εξερευνά την εξόρυξη μετάλλων από τον πυθμένα του ωκεανού που χρησιμοποιούνται για την τροφοδοσία ηλεκτρικών μπαταριών. Ο ηθοποιός-παραγωγός θα είναι ο αφηγητής και ο executive producer του ντοκιμαντέρ του Matthieu Rytz, κάτι το οποίο αποκάλυψε στο φεστιβάλ κινηματογράφου Sundance 2023, όπου και μίλησε για το πώς η ευρεία χρήση πλαστικών μιας χρήσης βλάπτει τον πλανήτη.

«Κοιτάζω την οικογένειά μου, κοιτάζω τους φίλους της οικογένειάς μου, τα παιδιά, και απλώς θέλω τα πράγματα να γίνουν καλύτερα», εξήγησε ο 43χρονος star. Και πρόσθεσε: «Πριν από 5 χρόνια ορκίστηκα να κυνηγήσω το πλαστικό μίας χρήσης, γιατί με σκοτώνει- ζω μια ζωή πλαστικού μιας χρήσης. Ταξιδεύω. Ζω στον γ*** δρόμο. Κάθομαι στο αεροπλάνο και υπάρχει ένα πλαστικό μπουκάλι με νερό, και υπάρχουν 3 διαφορετικοί τύποι πλαστικού που ποτέ δεν θα μπορούμε να ανακυκλώσουμε».

Ο Jason Momoa εξήγησε ότι στόχος του είναι να προωθήσει τη χρήση μπουκαλιών από αλουμίνιο αντί για πλαστικό. «Έπρεπε να ανέβω, να φανώ (σ.σ. για να αλλάξει κάτι στο περιβάλλον). Τώρα η εταιρεία Dasani (σ.σ. αμερικανική εταιρεία εμφιαλωμένου νερού) φτιάχνει μπουκάλια αλουμινίου. Καλώς. Αν αυτό δεν επιβιώσει, τουλάχιστον κάναμε μια αλλαγή, τουλάχιστον έχετε μια επιλογή στο αεροδρόμιο, αντί να αγοράσετε περισσότερες πλαστικές μαλακίες. Όσο μπορώ να το κάνω, μου αρέσει να προκαλώ για τον κόσμο και το περιβάλλον», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χαβανέζος star.

AP Photo/Chris Pizzello

InvisionΟ αγώνας του Jason Momoa στη Χαβάη για ένα τηλεσκόπιο

Τον Αύγουστο του 2019, ο Jason Momoa είχε δείξει για ακόμη μια φορά την ευαισθητοποίησή του για ζητήματα περιβάλλοντος κάνοντας αγώνα να μην κατασκευαστεί τηλεσκόπιο σε ηφαίστειο της Χαβάης. Ειδικότερα, ο ηθοποιός, που έχει καταγωγή από την Χαβάη, είχε εκφράσει αρκετές φορές μέσα από τον λογαριασμό του στο Instagram την αντίθεσή του με την κατασκευή του 30 μέτρων τηλεσκοπίου στο άσπιλο και ιερό -κατά τους κατοίκους- ανενεργό ηφαίστειο Mauna Kea. Σε μία, μάλιστα, δημοσίευση πόσταρε μια φωτογραφία από μια οικοδομή και προειδοποίησε τη Warner Bros ότι ίσως δεν θα μπορέσει να γυρίσει το Aquaman 2.

https://www.instagram.com/p/B07NOZJgCW2

«Συγγνώμη Warner Bros, δεν μπορούμε να γυρίσουμε το Aquaman 2, γιατί ο Jason πλακώθηκε από μια μπουλντόζα προσπαθώντας να σταματήσει τη βεβήλωση της ιερής του γης», έγραψε ο ηθοποιός, προσθέτοντας: «Φτάνει πια. Πηγαίνετε κάπου αλλού».

Ο 43χρονος star συνέχισε λέγοντας: «Αυτή είναι η οικοδομή για την κατασκευή τηλεσκοπίου (Subaru Telescope, 1992). Το TMT (το τηλεσκόπιο των 30 μέτρων) θα είναι 4 φορές μεγαλύτερο σε αλώβητη γη. Πρέπει να προστατέψουμε το ιερό βουνό από περαιτέρω βεβήλωση».

Οι πληροφορίες εκείνη την περίοδο ανέφεραν ότι το τηλεσκόπιο θα είχε κόστος $1,4 δις και θα μπορούσε να παράξει φωτογραφίες «12 φορές πιο καθαρές από το τηλεσκόπιο Hubble Space». Σε αυτό το σημείο, αξίζει να σημειωθεί ότι ο τόπος δεν είναι μόνο ιερός, αλλά αν χτιστεί ένα τέτοιο τηλεσκόπιο, τότε αυτό είναι πιθανό να προκαλέσει και περιβαλλοντολογική καταστροφή.

AP Photo/Jae C. Hong

Photo by Jordan Strauss/Invision/AP

: Invision

Photo by Willy Sanjuan/Invision/AP

: Invision



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό