14.3 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο Jack Dorsey αποχωρεί από το διοικητικό συμβούλιο του Twitter

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο συνιδρυτής και πρώην CEO Jack Dorsey δεν θα είναι πλέον στο διοικητικό συμβούλιο του Twitter, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία. H έξοδός του, η οποία αναμενόταν από τον περασμένο Νοέμβριο, σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής για το Twitter, ενώ πραγματοποιείται σε μια δύσκολη περίοδο για την πλατφόρμα με την εν εξελίξει διαδικασία εξαγοράς της από τον Elon Musk.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα το πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Twitter, Jason Goldman, επέκρινε τον Dorsey για «πισώπλατη μαχαιριά» στο διοικητικό συμβούλιο μετά από μια αναφερόμενη συνάντηση με τον Elon Musk.Σε αυτή φέρεται να είπε στον CEO της Tesla πως το Twitter θα τα πήγαινε καλύτερα ως ιδιωτική εταιρεία, κάτι που, σύμφωνα με τον Goldman, ο Dorsey ενθάρρυνε τον Musk να τον εξαγοράσει.

Ο Dorsey παραιτήθηκε επίσημα από τον ρόλο του CEO στο Twitter τον περασμένο Νοέμβριο, ενώ μέχρι τότε ήταν CEO μερικής απασχόλησης, μοιράζοντας το χρόνο του με την άλλη εταιρεία του, την Block. Πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι εκδιώχτηκε από τη θέση του, με τους παλιότερους να θυμούνται πως αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Dorsey έφυγε από την εταιρεία. Έχασε τη θέση του για πρώτη φορά το 2008, ένα χρόνο αφότου έγινε CEO, για να ανακτήσει την ηγεσία του τρία χρόνια αργότερα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό