16.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ο Horner παραμένει στη Red Bull τουλάχιστον μέχρι το 2026

Ειδήσεις Ελλάδα

Το 2005 ο Christian Horner εντάχθηκε στη Red Bull ως επικεφαλής της ομάδας της F1, όταν η εταιρεία των ενεργειακών ποτών εισήλθε στην F1 με τη δική της ομάδα, αγοράζοντας την Jaguar και τις εγκαταστάσεις της. Υπό αυτή τη θέση, ο Horner και η Red Bull έχουν πανηγυρίσει 5 πρωταθλήματα οδηγών (τέσσερα με τον Vettel και ένα με τον Verstappen), καθώς και 4 πρωταθλήματα κατασκευαστών (2010-2013).

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, ο 48χρονος Βρετανός θα παραμείνει στην κορυφαία θέση της ομάδας της Red Bull Racing τουλάχιστον μέχρι το 2026, καθώς η αυστριακή εταιρία θέλει να διατηρήσει στις τάξεις της τους συντελεστές που έφεραν και πάλι στο Milton Keynes το πρωτάθλημα οδηγών. Ο Horner φέρεται να έχει ήδη υπογράψει την επέκταση του συμβολαίου, για τουλάχιστον μέχρι να τεθούν σε ισχύ οι κανονισμοί για τα νέα power units, το 2026.

Ο αγωνιστικός σύμβουλος της ομάδας Helmut Marko, μιλώντας στο Servus TV σε μια κοινή συνέντευξη με τον Max Verstappen, δήλωσε σχετικά:
Ο Christian είναι ο επικεφαλής της ομάδας, είναι στο προσκήνιο και εγώ είμαι περισσότερο στο παρασκήνιο. Αλλά συντονίζουμε τα πράγματα αρκετά καλά, καθορίζουμε την κατεύθυνση της ομάδας, αλλά και του προσωπικού μας. Στα πολιτικά θέματα μιλάμε συνήθως την ίδια γλώσσα και πιστεύω ότι η επιτυχία μας δικαιώνει.
Στην αρχή, ο Dietrich Mateschitz (ιδιοκτήτης της Red Bull) είχε πει, “ο Christian ποιος;” καθώς ο Christian είχε μηδενική εμπειρία στη Formula 1. Όμως εγώ τον γνώριζα ήδη από τη Formula 3000 και άλλες μικρές κατηγορίες και ήξερα για τις φιλοδοξίες και τις ικανότητές του. Τώρα, έχει εξελιχθεί σε κάτι σπουδαίο.
Είναι ένας χαρισματικός διευθυντής ομάδας που, παρεμπιπτόντως -ακόμα και πριν από εσένα (αναφερόμενος στον Verstappen)- ήταν στη διαδικασία επέκτασης του συμβολαίου του μέχρι το 2026. Μέσα σε ολόκληρη την ομάδα, ή τουλάχιστον στις κορυφαίες θέσεις, θέλουμε να έχουμε σταθερότητα για τα μεταβατικά χρόνια που αναμένονται, όταν θα έρθουν οι νέοι κανονισμοί για τους κινητήρες και τα πλαίσια, ώστε να έχουμε μια σθεναρή ομάδα γι’ αυτό.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό