22.7 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Ο Hamilton γράφει ιστορία!

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε ένα από τα πιο θεαματικά Grand Prix των τελευταίων ετών, όπου σε μεγάλο βαθμό καθορίστηκε και από την βροχή, η μεγάλη μάχη των οδηγών των McLaren, Mercedes και Red Bull είχε νικητή τον Hamilton. Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου Verstappen, πίσω του ο Norris. Ο Hamilton γράφει ιστορία με 9 νίκες στην ίδια πίστα. Είχε να νικήσει από το 2021 στην Σαουδική Αραβία.

Η εκκίνηση του αγώνα (σχεδόν όλοι με μεσαία γόμα) ήταν καθαρή με τον Verstappen να κολλάει πίσω από τις δύο Mercedes. Ωστόσο, με το ψιλόβροχο να πέφτει οι ισορροπίες άλλαξαν με τους οδηγούς να γλιστρούν και τις McLaren να κερδίζουν έδαφος. Και αφού πέρασαν τον Verstappen πέρασαν και τις δύο Mercedes στον 20ο γύρο με πρωτοπόρο τον Norris.

O cruzamento dos dois Mercedes no arranque de corrida. Mantiveram P1 e P2. pic.twitter.com/9UJY51nq5p— ▄▀▄▀ 𝗥𝗧𝗣 Mu̷n̷d̷i̷a̷l̷ ̷ F͓̽1͓̽ ▄▀▄▀ (@f1rtp) July 7, 2024

Η Red Bull ήταν ξεκάθαρα εκτός ρυθμού με το μονοθέσιο του Verstappen να είναι επηρεασμένο και από την έξοδο που είχε στα χαλίκια, χτες στα χρονομετρημένα. Σε στάση αναμονής μετά τον 26ο γύρο ο Sainz τον πίεζε συνεχώς όταν ο Leclerc είχε πέσει πολύ πίσω.

Φοβερό θέαμα πρόσφερε η μάχη ανάμεσα στις δύο McLaren με πολλά γλιστρήματα και ανάποδα τιμόνια. Πρώτοι για αλλαγή ελαστικών μπήκαν οι Verstappen και Sainz για ενδιάμεση γόμα. Στη συνέχεια ακολούθησαν και οι δύο Mercedes μαζί στα pits, λάθος της McLaren που έβαλε μόνο το Norris.

De há pouco, a passagem de @LandoNorris e depois @OscarPiastri a @LewisHamilton pic.twitter.com/eLfxARD5KI— ▄▀▄▀ 𝗥𝗧𝗣 Mu̷n̷d̷i̷a̷l̷ ̷ F͓̽1͓̽ ▄▀▄▀ (@f1rtp) July 7, 2024

Στη συνέχεια του αγώνα με τα ενδιάμεσα ελαστικά η πίστα αλλού ήταν βρεγμένη, αλλού καθαρή. Μπροστάρης ήταν ο Norris έχοντας πίσω του τον Hamilton και πιο πίσω ο Verstappen. Άτυχος ο Russell που εγκατέλειψε στον 34ο γύρο λόγω προβλήματος στο σύστημα ψύξης και με τη βροχή να εξασθενεί ο ήλιος βγαίνει και οι οδηγοί ετοιμάζονται για νέο pit-stop και σλικ ελαστικά.

LAP 28/52 In comes Norris and both Mercedes for inters – a lap after Verstappen switched to them.Norris comes back out in P2 behind Piastri. Hamilton is third, Verstappen fourth, Russell fifth #F1 #BritishGP pic.twitter.com/aZwyaQAOsJ— Formula 1 (@F1) July 7, 2024

Πρώτοι μπήκαν οι Hamilton και Verstappen με τον πρώτο να βάζει μαλακή και τον δεύτερο σκληρή. Ο Norris που μπήκε ένα γύρο μετά έβαλε μαλακά και αφού έχασε και χρόνο στα pits ο Hamilton πέρασε μπροστά!

Στους τελευταίους γύρους ο Verstappen δείχνει την πραγματική δυναμική της RB20 κολλώντας πίσω από το Norris και προσπερνώντας τον. Μεγάλος νικητής του αγώνα ο Hamilton! Δεύτερος ο Max Verstappen, τρίτος ο Norris,  την 10άδα έκλεισαν οι Piastri, Sainz, Hulkenberg, Stroll, Alonso, Albon και Tsunoda. Ο Russell εγκατέλειψε με υδραυλικό πρόβλημα.


Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό