Home Tech Ο Exynos 2200 με AMD GPU θα μπορεί να ανταγωνιστεί τον Μ1...

Ο Exynos 2200 με AMD GPU θα μπορεί να ανταγωνιστεί τον Μ1 της Apple

Ειδήσεις Ελλάδα

Του Θάνου Παλάγκα

Το πανίσχυρο chip της Apple με το όνομα Μ1 για τη σειρά Mac ανακοινώθηκε τον Νοέμβριο. Όμως η Apple εξέπληξε τους πάντες, όταν το πήγε ένα βήμα παραπέρα, με το να τον χρησιμοποιήσει και στη νέα σειρά iPad Pro. Τώρα, υπάρχει μια νέα αναφορά που μας λέει ότι η Samsung εργάζεται πάνω στην ανάπτυξη ενός δικού της Exynos chip, το οποίο θα μπορεί να ανταγωνιστεί τον Μ1 και θα χρησιμοποιηθεί σε περισσότερες συσκευές.

Πηγές, οι οποίες έχουν δώσει πληροφορίες στο Korea Economic Daily, λένε ότι η Samsung σχεδιάζει να παρουσιάσει ένα Exynos chipset υψηλών προδιαγραφών, μέσα στο δεύτερο μισό του 2021, και το όνομά του πιθανόν να είναι Exynos 2200.

Το συγκεκριμένο chipset φαίνεται ότι θα είναι το πρώτο το οποίο θα περιέχει GPU η οποία θα είναι προϊόν συνεργασίας με την AMD. Στα μέσα του 2019, είχε ανακοινωθεί συμφωνία αδειοδότησης με την AMD, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει κυκλοφορήσει κάποιο προϊόν που να περιέχει την GPU τεχνολογία της AMD.

Ο επόμενος Exynos επεξεργαστής της Samsung, θα κατασκευαστεί με την τεχνολογία των 5 nm. Οι πηγές λένε επίσης ότι θα προσφέρει βελτιωμένες λειτουργίες και «εξαιρετική επεξεργαστική ισχύ και απόδοση μπαταρίας». Επίσης θα είναι ο ανταγωνιστής για τον Μ1 της Apple. Αρχικά, αναμένεται να χρησιμοποιηθεί σε κάποιο Windows laptop, αλλά στη συνέχεια θα μπει και σε άλλες συσκευές. Τέλος, αναφέρεται και η πιθανότητα να βρίσκεται μέσα σε μελλοντικά smartphones, ίσως και στο Galaxy S22. Έτσι, ίσως βρεθεί και σε επερχόμενα tablets, όπως το Galaxy Tab S8 ή το Galaxy Z Fold Tab.

[via]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Exit mobile version