24 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Eric Saade απάντησε στην EBU για το Παλαιστινιακό μαντήλι

Ειδήσεις Ελλάδα

Απάντηση μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε μετά την απόφασή του να εμφανιστεί στη σκηνή της Eurovision με Παλαιστινιακό μαντήλι, έδωσε την Τετάρτη ο Σουηδός Eric Saade.

Πιο συγκεκριμένα, ο νεαρός τραγουδιστής, ο οποίος το 2011 είχε κατακτήσει την 3η θέση στο διαγωνισμό με το τραγούδι “Popular”, συμμετείχε στο medley που “άνοιξε” την χθεσινή βραδιά του Α΄ Ημιτελικού, μαζί με την Ελένη Φουρέιρα και την Ισπανίδα Channel και  ανέβηκε στη σκηνή, φορώντας το γνωστό παλαιστινιακό μαντήλι στο χέρι του, ως ένδειξη συμπαράστασης στον λαό της Παλαιστίνης όπου βομβαρδίζεται από τους ισραηλινούς. Να σημειώσουμε, πως ο νεαρός τραγουδιστής δεν έκανε καθόλου τυχαία αυτή την κίνηση, αφού στην καταγωγή του είναι μισός Σουηδός και μισός Παλαιστίνιος.

Ως γνωστόν, όμως, τα πολιτικά μηνύματα απαγορεύονται στον διαγωνισμό γι’ αυτό και οι υπεύθυνοι αποφάσισαν να μην “ανέβει” η εμφάνιση του στον επίσημο λογαριασμό της Eurovision στο Instagram. Επίσης , η EBU έδωσε την εξής απάντηση για το συγκεκριμένο θέμα: «Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision είναι μια ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή. Όλοι οι ερμηνευτές γνωρίζουν τους κανόνες του Διαγωνισμού και λυπούμαστε που ο Eric Saade επέλεξε να συμβιβάσει τη μη πολιτική φύση της εκδήλωσης. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να το συζητήσουμε μαζί σας μετά τη ζωντανή μετάδοση, εάν χρειαστεί».

Με την σειρά του, λοιπόν, ο Eric Saade μετά από αυτό, ανέβασε ένα story του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, όπου έγραψε: «Υπενθύμιση: Είναι μόνο αγάπη. Ενωμένοι από τη μουσική». 

: instagram

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό