24.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Elon Musk πούλησε και άλλες μετοχές της Tesla, αξίας 1,01 δισ. δολαρίων

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Elon Musk προχώρησε σε ρευστοποιήσεις 934.000 μετοχών της Tesla, αξίας 1,01 δισ. δολαρίων, φτάνοντας πιο κοντά στο στόχο πώλησης του 10% του μεριδίου του στην εταιρία.
Οι πωλήσεις έχουν στόχο να βοηθήσουν τον επιχειρηματία να αποπληρώσει τους φόρους που αντιστοιχούν στην άσκηση περίπου 2,1 εκατομμυρίων δικαιωμάτων προαίρεσης. Από την στιγμή που ο Musk ρώτησε τους ακολούθους τους στο Twitter στις 6 Νοεμβρίου, αν πρέπει να πουλήσει το 10% του ποσοστού του στην Tesla, έχει πουλήσει περίπου 10,1 εκατ. μετοχές της Tesla, αξίας 10,9 δισ. δολαρίων.
Έτσι ο Musk πρέπει να πουλήσει περίπου άλλα 7 εκατ. μετοχές της Tesla για να φτάσει το 10% και σε συνδυασμό με την μετακίνηση των κεντρικών γραφείων και της έδρας της εταιρίας στο Τέξας, μια πολιτεία των ΗΠΑ που δεν επιβάλλει φόρους εισοδήματος ή κεφαλαιουχικών κερδών, ο Musk θα έχει ως αποτέλεσμα να εξοικονομήσει αρκετά χρήματα για την πληρωμή φόρων.

Στις σχετικές ειδήσεις η Tesla ανακαλεί 21.599 Model Y στη Κίνα λόγω ενός ελαττώματος στα στοιχεία που συγκρατούν τον πλευρικό σύνδεσμο της μπροστινής ανάρτησής τους, στοιχεία που ενδέχεται να χαλαρώσουν με την πάροδο του χρόνου, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα τη μη σωστή στερέωση της ανάρτησης.
Εξαιτίας της χαλάρωσης, ο πλευρικός σύνδεσμος ενδέχεται να ξεκουμπώσει από το υποπλαίσιο, με τους τροχούς να χάνουν την ευθυγράμμισή τους, επηρεάζοντας αρνητικά το σύστημα διεύθυνσης, αυξάνοντας τον κίνδυνο ατυχήματος.
Η Tesla θα ελέγξει όλα τα προς ανάκληση Model Y και θα σφίξει με την σωστή ροπή τα στοιχεία που στερεώνουν τον πλευρικό σύνδεσμο στο υποπλαίσιο. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί πως σε κάποιο αυτοκίνητο έχουν προκληθεί ζημιές, η Tesla θα αντικαταστήσει δωρεάν τα εξαρτήματα που έχουν υποστεί ζημιές.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό