19.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο Co απογείωσε τις πωλήσεις των Rolls-Royce, Bentley και Bugatti

Ειδήσεις Ελλάδα

Στην κορυφή μιας αγοράς αυτοκινήτων που έχει παραλύσει από την κρίση της υγείας, λάμπουν τα πολυτελή αυτοκίνητα όπως αυτά των Rolls-Royce, Bentley και Bugatti που το 2021 σημείωσαν ετήσιο ρεκόρ.
Η Rolls Royce, που ανήκει στον όμιλο της BMW, βελτίωσε το ιστορικό ρεκόρ του 2019 πουλώντας πέρυσι συνολικά 5.586 αυτοκίνητα. Πλούσιοι πελάτες συρρέουν για το νέο κουπέ Ghost και το SUV Cullinan, οι τιμές των οποίων στην Κεντρική Ευρώπη ξεκινούν από τις 300.000 ευρώ.
Η Bentley και η Lamborghini, που και οι δύο ανήκουν στον όμιλο της Volkswagen, σημείωσαν επίσης ρεκόρ πωλήσεων με 14.659 και 8.405 μονάδες αντίστοιχα. Με best seller τους τα SUV Bentayga και Urus.

Η high end Bugatti με τη σειρά της καλωσόρισε την «καλύτερη χρονιά στην ιστορία της εταιρείας», με συνολικά 150 παραγγελίες για τα μοντέλα της -όλα είναι παραλλαγές της Chiron- που κατά μέσο όρο κοστίζουν 3 εκατομμύρια ευρώ. 
«Είναι το ίδιο παντού: μετά τις κρίσεις, οι πλούσιοι είναι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι», λέει ο φιλόσοφος Adolfo De Stefani Cosentino, πρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδίας εμπόρων (Federauto).
«Υπάρχουν πολλά χρήματα έτοιμα να δαπανηθούν», είπε το αφεντικό της Rolls-Royce, Torsten Muller-Otvos σε συνέντευξή του στο AFP τον Μάιο του 2021. «Εντυπωσιάστηκα από τον αριθμό των πελατών που μας είπαν ότι με τον Co, κατάλαβαν ότι θα μπορούσαν να πεθάνουν αύριο και ότι τώρα είναι η ώρα να απολαύσουμε τη ζωή».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό