21 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ο CEO…πήδηξε πρώτος από το τρένο

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο διευθύνων σύμβουλος της Silicon Valley Bank, Γκρεγκ Μπέκερ, πούλησε μετοχές της τραπεζας αξίας 3,6 εκατομμυρίων δολαρίων λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν η εταιρεία αποκαλύψει εκτεταμένες ζημίες που οδήγησαν στην πτώχευσή της.

Ο Μπέκερ πούλησε 12.451 μετοχές στις 27 Φεβρουαρίου για 3,6 εκατομμύρια δολάρια, με μέση τιμή 287,42 δολάρια η κάθε μία. Εκείνη την ημέρα απέκτησε επίσης τον ίδιο αριθμό μετοχών χρησιμοποιώντας δικαιώματα προαίρεσης μετοχών με τιμή 105,18 δολάρια η καθεμία, σύμφωνα με ένα σχέδιο που κατέθεσε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς  κρατώντας τη συμμετοχή του στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας αμετάβλητη.

Με τον ίδιο τρόπο, τον Δεκέμβριο του 2021, είχε πουλήσει για τελευταία φορά 12.500 μετοχές έναντι 8,7 εκατ.

Οι δύο συναλλαγές έγιναν μέσω καταπιστεύματος που ελέγχει, χρησιμοποιώντας σχέδιο συναλλαγών που είχε δημιουργήσει στις 26 Ιανουαρίου,και θα έληγε στις 2 Μαΐου.

Ο Δημοκρατικός βουλευτής της Καλιφόρνια Ρο Χάνα κατέκρινε την κίνηση του Μπέκερ, ζητώντας να επιστρέψει πίσω τα χρήματα. «Θα πρέπει να γίνει ανάκτηση οποιουδήποτε από αυτά τα χρήματα», είπε ο Χάνα σε συνέντευξή του στην Washington Post. «Θα έπρεπε να πάνε στους καταθέτες».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό