18.1 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ο Bottas πήρε το sprint, την pole όμως o Verstappen

Ειδήσεις Ελλάδα

Στον αυριανό αγώνα (16:00) πρώτος θα ξεκινήσει ο Verstappen αν και ο Bottas ήταν ταχύτερος στο Sprint. Ωστόσο, ο Φινλανδός χρησιμοποιεί νέο κινητήρα θα ξεκινήσει από το τέλος του grid. Ο Ricciardo στην 3η θέση.
Ο Hamilton είχε μια πολύ κακή εκκίνηση με τον Bottas να πετάγεται μπροστά μαζί με τον Verstappen. Πολύ άτυχος ήταν ο Gasly που ακούμπησε σε μια McLaren με αποτέλεσμα να τραυματίσει το ρύγχος της AlphaTauri και να βγει εκτός πίστας φέρνοντας νωρίς νωρίς το safety car στην πίστα.
Ωστόσο κατάφερε να ξεκολλήσει από την αμμοπαγίδα και να μπει ξανά στην πίστα. Μετά την πράσινη σημαία και για τους 18 γύρους του Sprint ο Hamilton δεν κατάφερε να μπει στους βαθμούς (οι τρεις πρώτοι παίρνουν 1, 2, 3 βαθμούς).
Αν και τερμάτισε δεύτερος ο Verstappen ευνοήθηκε από τον Bottas και θα ξεκινήσει τον αγώνα από την πρώτη θέση έχοντας πίσω του τους Ricciardo, Norris, Hamilton. Στους βαθμούς του Sprint ο Bottas πήρε τους 3, ο Verstappen τους 2 και ο Ricciardo τον 1. Οπότε η διαφορά στους βαθμούς πήγε στο +5 για τον Verstappen.

🏁 LAP 18/18: END OF RACE 🏁
TOP 10Bottas* 👏VerstappenRicciardoNorrisHamiltonLeclercSainzGiovinazziPerezStroll
*Bottas is taking new power unit components for Sunday’s Italian Grand Prix and will start at the back of the grid#ItalianGP 🇮🇹 #F1Sprint pic.twitter.com/zvwQVwfYUv
— Formula 1 (@F1) September 11, 2021

Valtteri Bottas wins #F1Sprint! 🏁
He led from start to finish! Max Verstappen takes P2, with Daniel Ricciardo in third ahead of Lando Norris#ItalianGP 🇮🇹 #F1 pic.twitter.com/fvZFu50Iw5
— Formula 1 (@F1) September 11, 2021



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό