16.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο Bernie Ecclestone συνελήφθη στη Βραζιλία για παράνομη οπλοφορία

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Bernie Ecclestone συνελήφθη στη Βραζιλία το απόγευμα της Τετάρτης 25 Μαΐου, για παράνομη μεταφορά όπλου σε αεροδρόμιο. Ο 91χρονος Βρετανός επρόκειτο να ταξιδέψει από το διεθνές αεροδρόμιο Viracopos στο Σάο Πάολο προς την Ελβετία με ιδιωτικό τζετ, όταν συνελήφθη από τις βραζιλιάνικες αρχές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τον έλεγχο ασφαλείας το σύστημα με ακτίνες X εντόπισε ένα πιστόλι LW Seecamp .32 στις αποσκευές του πρώην επικεφαλής της F1. Το όπλο δεν έφερε σφαίρες ή γεμιστήρα, αλλά ο Ecclestone δεν έδωσε τα απαραίτητα έγγραφα μετά την κράτηση του.

Ο Ecclestone παραδέχτηκε στη βραζιλιάνικη αστυνομία ότι είχε το όπλο αλλά δεν ήξερε ότι ήταν στη βαλίτσα του. Στην κατάθεσή του στην αστυνομία, ο Ecclestone δήλωσε ότι το όπλο αγοράστηκε από έναν μηχανικό πριν από πέντε χρόνια και φυλασσόταν σε μια αγροτική ιδιοκτησία στο Σάο Πάολο. Στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος από τις αρχές αφού κατέβαλε εγγύηση 6.060 R$ (€1.160) και ταξίδεψε στην Ελβετία.
Το έγκλημα της παράνομης κατοχής όπλου στη Βραζιλία επισύρει μέγιστη ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, ωστόσο, οι βραζιλιάνικες αρχές αποφάσισαν να απελευθερώσουν τον Ecclestone λόγω της “φύσης του αδικήματος” καθώς και του ιστορικού του Ecclestone.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό