20.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ο Alonso θυμάται τη συγκλονιστική άμυνα στον Schumacher στο GP του Αγίου Μαρίνου το 2005

Ειδήσεις Ελλάδα

Στις 24 Απριλίου του 2005, πραγματοποιήθηκε το GP του Αγίου Μαρίνου στην πίστα της Imola, ήτοι πριν ακριβώς 17 χρόνια από τον φετινό αγώνα στην ίδια πίστα. Την pole position σε εκείνον τον αγώνα είχε κατακτήσει ο Kimi Raikkonen, ως οδηγός της McLaren. Με το σβήσιμο των φώτων, ο Φινλανδός κράτησε την πρωτοπορία, αλλά αναγκάστηκε να εγκαταλείψει στον 9ο γύρο, λόγω μηχανικής βλάβης του άξονα μετάδοσης της McLaren MP4-20.
Ο Fernando Alonso πήρε το προβάδισμα και το κράτησε μέχρι τέλος, εκτός από τις φάσεις των pit stops. Ο οδηγός της Renault επέκτεινε το προβάδισμά του στο πρωτάθλημα οδηγών, μετά την τρίτη του νίκη και το τέταρτο βάθρο στους τέσσερις πρώτους αγώνες της σεζόν.
Ο Michael Schumacher ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, μόλις δύο δέκατα του δευτερολέπτου πίσω από τον Alonso, με τον Jenson Button, οδηγός της BAR-Honda, να τερματίζει τρίτος τον αγώνα, αλλά τελικά ακυρώθηκε, καθώς το μονοθέσιο βρέθηκε εκτός κανονισμών για το ελάχιστο βάρος. Έτσι, η τρίτη θέση απονεμήθηκε στον οδηγό της McLaren, Alexander Wurz.

Ο λόγος, όμως, που σε πολλούς έχει μείνει στην ιστορία το GP του Αγίου Μαρίνου του 2005 ήταν η απίστευτη άμυνα που έπαιξε ο Ισπανός -νεαρός, τότε- οδηγός στον “πολύ” Γερμανό 7 φορές πρωταθλητή. Ο Alonso πήρε την πρωτοπορία μετά την εγκατάλειψη του Raikkonen και την διατηρούσε μέχρι τον 50ο γύρο, όταν ο Michael Schumacher βγήκε από τα pits ακριβώς πίσω του.
Ο Schumacher είχε ξεκινήσει 13ος και δεν μπορούσε να περάσει τον Jarno Trulli για 20 γύρους, έως ότου ο Ιταλός μπήκε στα pits, επιτρέποντας στον Schumacher να αυξήσει τον ρυθμό του. Μετά την δική του στάση για αλλαγή ελαστικών και ανεφοδιασμό καυσίμων, ο Schumacher βγήκε στην τρίτη θέση, μπροστά από τον Trulli και άρχισε να κυνηγά τον ηγέτη του αγώνα, Alonso.
Ο Γερμανός έφτασε και προσπέρασε γρήγορα τον δεύτερο οδηγό, τον Button, καλύπτοντας μια διαφορά 20 δευτερολέπτων σε 13 γύρους. Μετά τον δεύτερο γύρο των pit stop βγήκε από τα pits λίγα δευτερόλεπτα πίσω από τον Alonso. Στους επόμενους 12 γύρους οι δύο οδηγοί μάχονταν πτέρυγα με πτέρυγα, αλλά ο Schumacher δεν μπόρεσε ποτέ να προσπεράσει τον Alonso, καθώς η άμυνα του Ισπανού ήταν έξυπνη και με τακτική, μένοντας στην ιστορία για αυτό.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό