23.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο Akio Toyoda, πρόεδρος της Toyota, είναι η World Car προσωπικότητα του 2021

Ειδήσεις Ελλάδα

Το βραβείο απονεμήθηκε στον Akio Toyoda από την επιτροπή των World Car Awards, που χαρακτηριστικά δήλωσαν: «Ο Akio Toyoda είναι ο χαρισματικός Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Toyota Motor Corporation, που έχει αναδιαρθρώσει με επιτυχία την εταιρεία του. Το 2020, υπό την ηγεσία του, η Toyota παρέμεινε κερδοφόρα, παρά την πανδημία του Co-19, προστατεύοντας έτσι θέσεις εργασίας σε όλο τον κόσμο. Διατήρησε τον σταθερό ρυθμό ανάπτυξης της Toyota προς την εποχή της διασύνδεσης, της αυτονομίας, της κοινής χρήσης κα της ηλεκτροκίνησης, ενώ ξεκίνησε και την κατασκευή της Woven City, μιας συναρπαστικής πρωτότυπης πόλης του μέλλοντος. Ταυτόχρονα συμμετείχε ενεργά σε αγώνες ως οδηγός».
Αντίστοιχα ο πρόεδρος της Toyota ανάφερε: «Εκ μέρους των συνολικά 360.000 μελών της ομάδας της Toyota παγκοσμίως σας ευχαριστώ για αυτήν την τεράστια τιμή. Εάν δεν σας πειράζει θα ήθελα να αλλάξω αυτό το όνομα του βραβείου από «προσωπικότητα της χρονιάς» σε «ομάδα της χρονιάς», καθώς η Toyota έγινε ότι είναι σήμερα χάρη στη συλλογική προσπάθεια. Και εγώ δεν θα μπορούσα να είμαι ούτε ένας πιο τυχερός ή πιο ευγνώμων διευθύνων σύμβουλος. Στην Toyota επίσης είμαστε πολύ τυχεροί που καταφέραμε να προστατεύσουμε τις θέσεις εργασίας των μελών της ομάδας μας κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Co-19 αλλά και να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας να ανταποκριθούμε στις μελλοντικές προκλήσεις της βιομηχανίας μας. Ως εταιρεία έχουμε δεσμευτεί να δημιουργήσουμε νέους τρόπους για να υποστηρίξουμε την ευημερία του πλανήτη μας και των ανθρώπων».
Ο Akio Toyoda εργάζεται στην TMC από το 1984, μετά δηλαδή την αποφόιτησή του από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Keio και το μεταπτυχιακό στη διοίκηση επιχειρήσεων από το Babson College των ΗΠΑ. Αφού εργάστηκε σε πολλούς διαφορετικούς τομείς της επιχείρησης στην Ιαπωνία και στο εξωτερικό, το 2000 έγινε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου λιο της TMC το 2000. Στη συνέχεια κατείχε και αφού πέρασε από διάφορες ανώτερες και ανώτατες θέσεις το 2009 έγινε πρόεδρος της TMC.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό