22.1 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Adrian Newey στην Aston Martin

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Aston Martin Formula 1 ανακοίνωσε επίσημα τη συνεργασία της με το θρυλικό σχεδιαστή Adrian Newey, ο οποίος από το 2025 θα έχει το ρόλο του Managing Technical Partner, ενώ παράλληλα θα γίνει και μέτοχος της ομάδας.

Ο Newey θα ηγηθεί του σχεδιασμού του μονοθεσίου για το 2026, με βάση τους νέους τεχνικούς κανονισμούς, ενώ η προσθήκη του θεωρείται μια από τις πιο εντυπωσιακές μεταγραφές στη Formula 1 των τελευταίων ετών.

Ο Newey, με την τεράστια εμπειρία του και τις επιτυχίες του με ομάδες όπως οι Williams, McLaren και Red Bull, έχει καθιερωθεί ως ο κορυφαίος σχεδιαστής της F1. Μέχρι σήμερα, έχει συμβάλλει στην κατάκτηση 12 τίτλων οδηγών και 13 τίτλων κατασκευαστών.

Η ένταξή του στην Aston Martin είναι μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής της ομάδας προκειμένου να διεκδικήσει τίτλους. Έτσι η ομάδα επενδύει ήδη σε τεχνολογικές υποδομές, όπως το νέο τεχνολογικό campus και το αεροδυναμικό τούνελ στο Silverstone, ενώ έχει εξασφαλίσει τη συνεργασία της Honda για τις μονάδες ισχύος από το 2026.

Ο Newey θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του νέου μονοθεσίου, το οποίο θα συμμορφώνεται με τους νέους, πιο αποδοτικούς και φιλικούς προς το περιβάλλον κανονισμούς. Η παρουσία του στην ομάδα αναμένεται να λειτουργήσει και ως μαγνήτης για την προσέλκυση κορυφαίων μηχανικών, ενώ ο συνδυασμός με τον Fernando Alonso ενισχύει ακόμα περισσότερο τις φιλοδοξίες της Aston Martin για το μέλλον.

Η έντονη «μάχη» που δόθηκε για την υπογραφή του Newey -ενδιαφέρον είχαν εκδηλώσει και άλλες ομάδες, της Ferrari συμπεριλαμβανομένης- δείχνει πόσο καθοριστική είναι η συμβολή του σε κάθε ομάδα.

Με την οικονομική στήριξη του Lawrence Stroll και την ισχυρή τεχνική ομάδα που διαμορφώνεται η Aston Martin φαίνεται αποφασισμένη να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα εποχή της Formula 1, που ξεκινά με τους κανονισμούς του 2026.

Joining forces at last.Adrian Newey 🤝 Fernando Alonso. pic.twitter.com/Is5EfaWpSp— Aston Martin Aramco F1 Team (@AstonMartinF1) September 10, 2024


Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό