25.1 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο όμιλος Volkswagen θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο όμιλος Volkswagen εξετάζει το ενδεχόμενο κλεισίματος εργοστασίων για πρώτη φορά στην ιστορία του, στο πλαίσιο ενός σχεδίου μείωσης του κόστους λόγω του ανταγωνισμού από ασιατικές εταιρείες.

Η διοίκηση φαίνεται αποφασισμένη να αντιμετωπίσει την πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα και τα υπερβολικά έξοδα, καθώς δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική στρατηγική., κάτι που μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια έως και 15.000 θέσεων εργασίας, σύμφωνα με αναλύσεεις ειδικων όπως αυτοί της Jefferies.

Προκειμένου να γίνουν αυτές οι κινήσεις δεν χρειάζεται πλέον έγκριση από το εποπτικό συμβούλιο όπως στο παρελθόν που τις είχε παρεμποδίσει, ενώ οι προβλέψεις κάνουν λόγο για εξοικονόμηση έως και 4 δις ευρώ.

Οι αναλυτές εκτιμούν επίσης πως τα συνδικάτα θα πρέπει να προχωρήσουν σε νέες διαπραγματεύσεις και συμφωνίες χωρίς να υπάρχει πλέον η εξασφάλιση των θέσεων εργασίας. Και αυτό γιατί την περασμένη εβδομάδα, η Volkswagen κατήργησε ένα μακροχρόνιο πρόγραμμα προστασίας εργασίας για έξι γερμανικά εργοστάσια, προκαλώντας την αντίδραση των ισχυρών συνδικάτων.

Που όμως μπορούν να απεργήσουν μόνο για θέματα αποδοχών και όχι για το κλείσιμο εργοστασίων ή απολύσεις που δεν καλύπτονται από συμβατικούς όρους.

Οι αναλυτές της Jefferies πάντως υπολογίζουν πως το κόστος των κινήσεων αυτών μπορεί να φτάσει έως και τα 4 δις. ευρώ -απολαβές 2 ετών για κάθε εργαζόμενο καθώς και άλλες δαπάνες κλεισίματος.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό