24.3 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο ψηλότερος παίκτης που «απειλεί» τον Γουεμπανιάμα – Φτάνει τα 2.40 μέτρα!

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Όλιβιερ Ρίου είναι ένα βήμα πριν το… NBA! Ο 18χρονος Καναδός σέντερ αναμένεται να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια, όντας 2.40 μέτρα σε ύψος. Ο νεαρός μπασκετμπολίστας πρόσφατα υπέγραψε συμβόλαιο με το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα και θα συμμετέχει με την φανέλα του στο NCAA. Εκτός του ότι είναι σχεδόν… δυόμιση μέτρα, το βάρος του ανέρχεται περίπου στα 130 κιλά.

Florida’s incoming freshman, Olivier Rioux, is listed as 7-FOOT-9 😳

He’s the tallest player in college basketball history and holds a Guiness World Record as the tallest teenager ever 😨 pic.twitter.com/nupUnLy8eI

— NCAA March Madness (@MarchMadnessMBB) August 15, 2024

Όταν έκλεισε τα 12 του χρόνια, ξεπέρασε αυτόματα το ύψος του ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο οποίος κοιτάζει τον κόσμο από τα 2.06 μέτρα. Στα 14 πραγματοποίησε την είσοδό του στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες ως «ο ψηλότερος έφηβος του κόσμου, με ύψος 2,28 μέτρων». Αυτό σημαίνει πως ξεπερνά… κατά πολύ τον Βίκτορ Γουεμπανιάμα. Ο Γάλλος Νο.1 Draft Pick του 2023 είναι στα 2.24 μέτρα και αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα πρόσπεκτ του NBA.

Ο Ρίου μπορεί να καρφώσει χωρίς καν να… πηδήξει! Ο μόνος ενδοιασμός που υπάρχει στην περίπτωση του 18χρονου Καναδού είναι το κατά πόσο θα μπορέσει να διαχειριστεί τον όγκο και το τεράστιο κορμί του. Πρέπει να δουλέψει πάνω σε αυτό και να υπολογιστεί από ειδικούς το πόσο ύψος θα λάβει κατά τη διάρκεια των επόμενων ετών, αν συνεχίσει να αναπτύσσεται στον συγκεκριμένο τομέα.

Υπάρχουν επιστήμονες που έχουν αποκαλύψει τις ανησυχίες τους, καθώς θεωρούν πως δεν θα μπορέσει να παίξει μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο αν συνεχίσει να ψηλώνει. Η καταπόνηση του σώματός του υπολογίζεται να είναι τεράστια, ειδικά όταν μιλάμε για παιχνίδια NBA, τα οποία είναι εξαιρετικά απαιτητικά.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό