22.1 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Χουάν Κάρλος κρατάει «στο χέρι» Φελίπε και Λετίθια: Η κληρονομιά και το δείπνο στο παλάτι

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε τεταμένο σκοινί βρίσκεται για ακόμη μια φορά το Ισπανικό παλάτι από την τελευταία επίσκεψη του έκπτωτου βασιλιά, Χουάν Κάρλος. Η κηδεία του ανιψιού του Χουάν Γκόμεζ Ασέμπο αλλά και τα γενέθλια της εγγονής του Βικτόρια Φεντερίκα Μαρτσιλάρ επανάφεραν το ρήγμα στο προσκήνιο.

Ο τέως βασιλιάς δεν δίστασε να φωτογραφηθεί και να δείξει πόσο χαρούμενος ήταν που βρισκόταν ξανά ανάμεσα σε οικείους του. Αλλά όχι με τον γιο και τη νύφη του.

Όπως και να έχει, οι εν λόγω εκδηλώσεις θα μπορούσαν να είναι η ζωή που θα ήθελε να συνεχίσει αν δεν είχε εγκατασταθεί μόνιμα στο Άμπου Ντάμπι. Ο Χουάν Κάρλος όμως έχει ολοκληρώσει μια «εκδίκηση» που ενορχηστρώνει εδώ και καιρό.

Τα δύο γεγονότα κατέστησαν σαφές ότι ο έκπτωτος Ισπανός μονάρχης συνεχίζει να κάνει κινήσεις που βρίσκουν στόχο.

Το δείπνο στο παλάτι της Θαρθουέλα

Την παραμονή της κηδείας του Ασέμπο, ο Χουάν Κάρλος παρευρέθηκε στο δείπνο στη Θαρθουέλα για τα 24α γενέθλια της εγγονής του Βικτόρια Φεντερίκα, κόρη της Ινφάντα Ελένα. 

Όπως αναφέρουν τα Ισπανικά μέσα, στο πάρτι γενεθλίων, το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων ο βασιλιάς Φελίπε, η μεγαλύτερη αδελφή του Ινφάντα Κριστίνα με τα παιδιά της αλλά και η βασιλομήτωρ Σοφία. Απούσα για άλλη μια φορά ήταν η βασίλισσα Λετίθια η οποία όταν  προκύπτουν τέτοιου είδους οικογενειακές συναντήσεις προτιμά να απασχολείται με κάτι άλλο.

Η κληρονομιά του βασιλιά Χουάν Κάρλος

Ο βασιλιάς Χουάν Κάρλος έχει ήδη ξεκινήσει να γράφει τα απομνημονεύματά του για την περίοδο που βρισκόταν στον Ισπανικό θρόνο. Το παλάτι αναμένει με αγωνία την έκδοση του περίφημου βιβλίου καθώς θα μπορούσε να δυναμιτίσει ακόμη περισσότερο την ήδη τεταμένη κατάσταση.

Από την άλλη πλευρά, όπως αναφέρει το περιοδικό «El Confidencial», στη σύντομη παρουσία του Χουάν Κάρλος στην Ισπανία έπεσαν στο τραπέζι και τα ζητήματα κληρονομιάς η οποία φαίνεται να είναι αρκετά μεγάλη. Προκειμένου μάλιστα να εγγυηθεί την ασφάλεια των περιουσιακών του στοιχείων, ο τέως βασιλιάς έχει ιδρύσει ένα ίδρυμα το οποίο διαχειρίζεται μαζί με τις κόρες του Ινφάντα Κριστίνα και Ινφάντα Ελένα. Δεν θέλει τίποτα να χαθεί και πρόκειται να τα μοιράσει όλα όταν έρθει η ώρα.

Βέβαια, υπενθυμίζεται ότι, πριν ανέβει στον θρόνο, ο Φελίπε αποποιήθηκε ρητά και γραπτώς την κληρονομιά του πατέρα του μετά το σκάνδαλο που κόντεψε να τινάξει τον θεσμό στον αέρα. Από την άλλη, οι δυο αδελφές του δεν έκαναν το ίδιο.

Ο «μυστικός» πράκτορας του Χουάν Κάρλος στο παλάτι

Από τότε που εγκατέλειψε την Ισπανία, ο Χουάν Κάρλος δεν μένει ποτέ μέσα στα Ανάκτορα. Όμως έχει τους πληροφοριοδότες του οι οποίοι τον ενημερώνουν τακτικά για ό,τι συμβαίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες.

Το δεξί του χέρι και αυτί δεν είναι άλλη από την ίδια τη Βικτόρια Φεντερίκα η οποία δεν χάνει ευκαιρία να πληροφορεί τον παππού της. Άλλωστε δεν έχει κρύψει ποτέ τι παράδειγμα αποτελεί για εκείνη αναφέροντάς τον σε συνεντεύξεις της.

Αυτές οι δημόσιες εκδηλώσεις ανησυχούν ιδιαίτερα το βασιλικό ζεύγος. Η υπερβολική έκθεση της κόρης της Ινφάντα Έλενα και οι εκδηλώσεις λατρείας στον παππού της προκαλούν δυσαρέσκεια στη Θαρθουέλα. Πριν από τρεις ημέρες, η Βικτόρια Φεντερίκα έκανε την παρθενική της εμφάνιση στην τηλεόραση παραχωρώντας συνέντευξη στην εκπομπή «El Hormiguero». Μεταξύ άλλων περιέγραψε τη ζωή της στο παλάτι μέχρι να ενηλικιωθεί.

Αν και δεν εμβάθυνε σε οικογενειακά ζητήματα, μίλησε για τη σχέση της με τη βασιλική οικογένεια και πώς αυτή έχει σημαδέψει τη ζωή της. Το να είναι η κόρη της Ινφάντα Έλενα, εγγονή του Χουάν Κάρλος και της Σοφίας ή ανιψιά του νυν βασιλιά Φελίπε και της Λετίθια, είναι κάτι που δεν της έδινε ιδιαίτερη ελευθερία. Πόσο μάλλον αφού στο πλευρό της είχε μόνιμα δυο σωματοφύλακες.

«Από τότε που γεννήθηκα και μέχρι τα 18 μου είχα πάντα δυο σωματοφύλακες της Ισπανικής Αστυνομίας που με πρόσεχαν. Έζησα καλά αλλά στα 16-17 μου με είχε κουράσει όλο αυτό. Τους αγαπώ πολύ και εάν τύχει να τους συναντήσω πουθενά τρέχω να τους αγκαλιάσω ενώ είναι εν ώρα εργασίας. Λίγο καιρό μετά της συμπλήρωση των 18 μου τους κάλεσα στο τηλέφωνο για να έρθουν να με πάρουν και εκείνοι μου απάντησαν “Μα δεν έχουμε πλέον αρμοδιότητα”. Μετά το συνήθισα αλλά μου λείπουν πολύ».

Και αυτό είναι κάτι που δεν άρεσε καθόλου στο παλάτι!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό