19.8 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο Χάρης Κοπιτσής και το τρίτο σερί πρωτάθλημα (VIDEOS)

Ειδήσεις Ελλάδα

Στο ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ και στον Παναθηναϊκό σαν σήμερα πριν από 28 χρόνια στη Νέα Φιλαδέλφεια, ακόμα και η ισοπαλία θα ήταν βολική για τους γηπεδούχους. Ερχονταν από πέντε σερί νίκες και είχαν ήδη έξι βαθμούς διαφορά από τον αντίπαλό τους, ο οποίος ήταν στη δεύτερη θέση και θεωρητικά διεκδικούσε τον τίτλο. Η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς, όμως, πρόσθεσε άλλη μία νίκη στη ενεργητικό της και ουσιαστικά «καθάρισε» το τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημά της από τις 23 Ιανουαρίου!

Ήταν ένα βράδυ με πολλές ξεχωριστές ιστορίες. Άρχισε με την απόφαση του τότε (και για λίγες εβδομάδες ακόμα) τεχνικού του Παναθηναϊκού να βγάλει από τη… ναφθαλίνη τους Σαραβάκο, Κολιτσιδάκη, συνεχίστηκε με μια άθλια διαιτησία από τον Ζαχαριάδη που δεν έδωσε τέσσερα πέναλτι (ναι, καλά διαβάσατε, δεν υπερβάλλουμε καθόλου!) στην ΑΕΚ και κατέληξε με έναν θρίαμβο, έναν ήρωα και έναν… τραυματία.

Μέχρι το 75′ όλα έδειχναν ότι η ΑΕΚ βολευόταν με την ισοπαλία, ότι ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε κάτι άλλο εκτός από ισοπαλία και ότι ο Ζαχαριάδης δεν ήθελε κάτι άλλο εκτός από ισοπαλία. Τότε, όμως, ήταν που ο Χάρης Κοπιτσής (στη φωτογραφία από εκείνο τον αγώνα μονομαχεί με τον Γιώργο Γεωργιάδη) έβαλε μία ακόμα σφραγίδα στα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ανοίγοντας το σκορ με ένα άπιαστο αριστερό σουτ έξω από την περιοχή. Εννέα μήνες μετά το «κτύπημά» του στο νικηφόρο ντέρμπι της σεζόν 1992-93, ο «πιο καλός ο βιαστής» καθιερώθηκε στο πάνθεον των ηρώων των ντέρμπι.

Εννέα λεπτά μετά, ο Αλέξης Αλεξανδρής έκανε το 2-0 με νέο ασύλληπτο σουτ μετά από φάουλ-πάσα του Μητρόπουλου, αλλά έγινε αμέσως αλλαγή, αφού τραυματίστηκε στον πανηγυρισμό («μάγκωσε» το πόδι του στο γλίστρημα στο χόρτο και γύρισε το γόνατο). Έλειψε ενάμιση μήνα, επέστρεψε με χαμένο πέναλτι στην ήττα από τον Αθηναϊκό στο Βύρωνα και οι κακές γλώσσες λένε ότι ήδη είχε συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό, στον οποίον εντάχθηκε το ίδιο καλοκαίρι.

Ηταν η δεύτερη νίκη της ΑΕΚ επί του Παναθηναϊκού σε εκείνη τη σεζόν, καθώς είχε προηγηθεί και το 2-1 στο ΟΑΚΑ. Δυστυχώς δεν τρίτωσε το καλό στον συναρπαστικό τελικό του Κυπέλλου, αφού ο Παναθηναϊκός επικράτησε στα πέναλτι.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Ατματσίδης, Κοπιτσής, Καραγιάννης, Μανωλάς, Σαμπανάτζοβιτς, Βλάχος, Αλεξανδρής (86′ Σταματής) Σαβέβσκι, Σλίσκοβιτς, Μητρόπουλος (89′ Δημητριάδης) Κασάπης

Στις 23 Ιανουαρίου

23/1/27 Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 2-2 (Πρωτάθλημα Αθηνών -όταν ο Κώστας Νεγρεπόντης έκανε το 2-2, οι άνδρες της Αστυνομίας Πόλεων είδαν κι έπαθαν να βγάλουν από τον αγωνιστικό χώρο τους εκατοντάδες οπαδούς της Ενωσης που εφόρμησαν σε αυτό!)23/1/52 ΑΕΚ-Απόλλων 3-1 (Πρωτάθλημα Αθηνών -άλλη μία νίκη που έδωσε τον τίτλο στην ΑΕΚ μέσα στο γήπεδο, αφού στα χαρτιά χαρίστηκε από την «καταπράσινη» ΕΠΣΑ στον Παναθηναϊκό)23/1/66 ΑΕΚ-Τρίκαλα 3-1 (Α’ Εθνική)23/1/71 Προοδευτική-AEK 1-2 (Α’ Εθνική – ο αείμνηστος Γιώργος Κάχρης)23/1/72 AEK-Πανιώνιος 1-0 (Α’ Εθνική)23/1/74 ΑΕΚ-Ατρόμητος 0-0 (4-3 πεν.) (Κύπελλο Ελλάδας -ο Ατρόμητος της Β’ Εθνικής δυσκόλεψε την ΑΕΚ, έχοντας στο τέρμα του τον πρώην τερματοφύλακα της Ενωσης Στέλιο Κωνσταντινίδη)23/1/77 Παναχαϊκή-ΑΕΚ 0-2 (Α’ Εθνική)23/1/93 Aθηναϊκός-AEK 0-0 (Α’ Εθνική -μία από τις πολλές λευκές ισοπαλίες εκείνης της εποχής με τον συγκεκριμένο αντίπαλο)23/1/00 Τρίκαλα-ΑΕΚ 0-1 (Α’ Εθνική -λύτρωση για την ΑΕΚ στη λασπομαχία των Τρικάλων με πέναλτι του Τσίριτς στις καθυστερήσεις)23/1/05 ΑΕΚ-Αιγάλεω 1-0 (Α’ Εθνική)

23/1/19 AEK – Κισσαμικός 5-0 (Κύπελλο – Η ΑΕΚ κερδίζει στη ρεβάνς και παίρνει την πρόκριση στους 8)

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα – 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό