21.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο Χάλαντ έφτασε τα 25 γκολ με τους πολίτες με τις μισές τελικές έναντι του θρυλικού Αγκουέρο

Ειδήσεις Ελλάδα

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ
22.01.2023 | 18:57

Ο Έρλινγκ Χάλαντ με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στην Γουλβς | 22 Ιανουαρίου 2023
@2023 DAVE THOMPSON/AP IMAGES

Ο Έρλινγκ Χάλαντ συνεχίζει το σόου του στην παρθενική σεζόν του στην Premier League καθώς έφτασε ήδη τα 25 γκολ σε 19 ματς του με την Μάντσεστερ Σίτι, με τον Νορβηγό να χρειάζεται μόλις 74 τελικές προσπάθειες για να φτάσει σε αυτό το επίτευγμα.

Αναντίρρητα ο Έρλινγκ Χάλαντ είναι μηχανή παραγωγής γκολ και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα στο πρώτο μισό της φετινής Premier League, με τον Νορβηγό να κάνει πράματα και θάματα με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι.

Τελευταία απόδειξη δόθηκε στο νικηφόρο (3-0) ματς με την Γουλβς το απόγευμα της Κυριακής, με τον Νορβηγό να σημειώνει χατ-τρικ (το τέταρτο για αυτόν στο πρωτάθλημα) και να φτάνει τα 25 γκολ σε 19 ματς, να γίνει μάλιστα ο γρηγορότερος που φτάνει σε αυτό το νούμερο τερμάτων στην ιστορία του πρωταθλήματος (το ρεκόρ το κατείχε μέχρι πρότινος ο Κέβιν Φίλιπς που είχε πετύχει 25 γκολ σε 26 ματς).

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

20 Ιανουαρίου 2023 14:27

Εντυπωσιακό είναι επίσης το γεγονός πως βρήκε 25 φορές το δρόμο προς τα δίχτυα σε προσπάθειες που τα αναμενόμενα γκολ (xgoals) ήταν 16,9 ενώ κατάφερε να βάλει το όνομά του δίπλα σε αυτό του κορυφαίου σκόρερ στην ιστορία των πολιτών, του Σέρχιο Αγκουέρο, με έναν ιδιαίτερο τρόπο.

Και αυτό γιατί χρειάστηκε μόλις 74 τελικές προσπάθειες για να πετύχει τα πρώτα του 25 γκολ στο πρωτάθλημα με την Σίτι ενώ ο Αργεντινός θρυλικός παλαίμαχος φορ είχε φτάσει στο ίδιο νούμερο έχοντας παραπάνω από τις διπλάσιες προσπάθειες: 150.

“Είναι εκπληκτικός. Έχει πιθανότατα περισσότερα γκολ από όσα έχω πετύχει εγώ σε όλη την καριέρα μου σε μισή σεζόν για αυτόν. Τι σπουδαίος επαγγελματίας και εκπληκτικό άτομο.

Ένα ακόμα χατ-τρικ, θα γράψω ένα μικρό μήνυμα στη μπάλα του αγώνα μετά από αυτό το παιχνίδι”, δήλωσε ο Τζον Στόουνς στο φινάλε της αναμέτρησης της Σίτι με την Γουλβς.

σχετικα αρθρα

Μάντσεστερ Σίτι – Γουλβς 3-0: Ο Χάλαντ κατάπιε τους λύκους και έφερε τους πολίτες σε απόσταση βολής από την κορυφή

Απίστευτος Χάλαντ, ξεπέρασε ήδη τους πρώτους σκόρερ στις 4 τελευταίες σεζόν της Premier League

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό