12 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

«Ο Υπουργός και οι υποτακτικοί του»

Ειδήσεις Ελλάδα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

14/09/2021

Δεν είναι μόνο η απαξίωση του κλάδου από τον κ, Σταϊκούρα στη συνάντηση με το ΟΕΕ. Έτσι κι αλλιώς με τους συγκεκριμένους «εκπροσώπους» του κλάδου τα λένε και στα εσωκομματικά τους όργανα.

Δεν είναι μόνο η εντατικοποίηση της δουλειάς μας τον τελευταίο ενάμιση χρόνο με τις περιβόητες πλατφόρμες και τη μετακύλιση της δουλειάς όλων των δημόσιων φορέων στους λογιστές. Αυτό έτσι κι αλλιώς έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια. Πολλοί ήταν αυτοί που πανηγύριζαν γι αυτή την εξέλιξη γιατί, όπως λένε, θα έχουμε δουλειές και άρα εισόδημα!!!

Δεν είναι μόνο ότι δεν έχει το δικαίωμα να ασθενήσει ο λογιστής, αφού εκτός από τους πελάτες του θα έχει απέναντι και το Δημόσιο που θα τον ξετινάξει στα πρόστιμα. Εξάλλου είναι πασίγνωστο ότι για τέτοιες περιπτώσεις…πρέπει κανείς να «παίρνει τα μέτρα του»!!!

Δεν είναι μόνο τα mydata που, όπως λέει ο υπουργός είναι ΕΤΟΙΜΟ και όλα βαίνουν καλώς. Έτσι κι αλλιώς ΟΕΕ και ΠΟΦΕΕ δυο χρόνια τώρα προσπαθούν με κάθε τρόπο να μας πείσουν ότι το mydata αν δεν το έφερνε το υπουργείο, έπρεπε να το επιβάλλουν οι λογιστές!!!

Όλη η αλήθεια είναι στη φράση του υπουργού ότι: «τα μεγάλα λογιστικά γραφεία και τα γραφεία αυτών των «συναδέλφων λογιστών» που εμφανίζονται στην τηλεόραση τον έχουν διαβεβαιώσει ότι έχουν τελειώσει με τις υποβολές των δηλώσεων εισοδήματος».

Οι ίδιοι ασφαλώς θα τον έχουν διαβεβαιώσει και για τα mydata.

Πώς αλλιώς να μας το πουν. Να μας το ζωγραφίσουν κιόλας;

Χρόνια τώρα προσπαθούν υπουργοί και κυβερνήσεις, με τη στήριξη των ηγεσιών ΟΕΕ και ΠΟΦΕΕ να υλοποιήσουν τις εντολές του ΣΕΒ και τις αποφάσεις της ΕΕ. Οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην ενίσχυση των μεγάλων λογιστικών-ελεγκτικών εταιρειών, που είναι γρήγοροι και αποτελεσματικοί στην εφαρμογή των αντιλαϊκών πολιτικών.

Γι’ αυτούς μόνο ενδιαφέρεται ο υπουργός και τα υπουργεία τους, αυτούς προσπαθεί να δυναμώσει. Και όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε κι εμείς, τόσο καλύτερα θα τους αντιμετωπίσουμε.

Να δυναμώσουμε τους συλλόγους μας. Να απομονώσουμε «συνεργάτες» και «διαδρομιστές». Να πάρουμε την κατάσταση και τις τύχες μας στα χέρια μας.

Τα πληκτρολόγια είναι εργαλεία δουλειάς, δεν είναι όπλα. Όπλο είναι η συλλογικότητα και η θέληση να ζήσουμε καλύπτοντας όλες τις σύγχρονες ανάγκες των οικογενειών μας. Οι επιτροπές αγώνα έδωσαν μάχες το προηγούμενο διάστημα σε πολλές πόλεις, πήραν πρωτοβουλίες καλώντας τους συναδέλφους σε κινητοποιήσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Κάποιοι τις είπαν…. Κομματικές και απείχαν.

Το επόμενο τρίμηνο θα γίνουν αρχαιρεσίες στους συλλόγους και την ομοσπονδία. Κοντός ψαλμός λοιπόν.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό