31.1 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Ο Τσίπρας είναι ο τελευταίος που θα κλείσει την πόρτα στον ΣΥΡΙΖΑ

Ειδήσεις Ελλάδα

«Πολλοί έρχονται να με ακούσουν, που ανήκουν και σε άλλους χώρους. Έρχεται πολύ νέος κόσμος», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η καμπάνια των κομμάτων για τις ευρωεκλογές της Κυριακής. Ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε για την αποψινή του προεκλογική ομιλία στο Σύνταγμα, αλλά και τις ομιλίες του στο πλαίσιο των περιοδειών του.

«Πολλοί έρχονται να με ακούσουν, που ανήκουν και σε άλλους χώρους. Έρχεται πολύ νέος κόσμος. Στη Θεσσαλονίκη είχε πολύ κόσμο καθιστό ο κ. Ανδρουλάκης, εμείς είχαμε ανοιχτό χώρο, είχαμε πολύ κόσμο και ήταν η δεύτερη παρουσία μου στη Θεσσαλονίκη μετά από 10 μέρες. Δεν νομίζω ότι το βασικό στη σημερινή εποχή είναι πόσοι έρχονται σε αυτές τις ομιλίες», είπε στην εκπομπή «Live News» στο Mega, εξηγώντας πως στις εθνικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πολλούς παρευρισκόμενους στις προεκλογικές ομιλίες, ωστόσο το αποτέλεσμα της κάλπης ήταν διαφορετικό από το αναμενόμενο.

«Σημαία για τον ΣΥΡΙΖΑ ο Τσίπρας»

Στην αποψινή ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στο Σύνταγμα το παρών θα δώσει και ο πρώην πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας.

«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι σημαία για τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι το σπίτι του. Θα είναι ο τελευταίος που θα κλείσει την πόρτα στον ΣΥΡΙΖΑ», είπε.

Ακόμη αναφέρθηκε και στη στήριξη των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στον προεκλογικό του αγώνα, τονίζοντας πως «έχουμε σπείρει την παρουσία μας σε όλη τη χώρα και αξιοποιούμε κάθε στέλεχός μας».

«Ένας απόλυτα εφικτός, αν όχι πιθανός στόχος, αν ο κόσμος θέλει να φτιάξει μία ισχυρή αντιπολίτευση την επόμενη ημέρα, ώστε να μην υπάρχει η αλαζονεία του 41%, νομίζω ότι είναι ξεκάθαρη η επιλογή που έχει».

«Η δέσμευσή μου για την επόμενη ημέρα είναι ξεκάθαρη. Αυτός ο χώρος θα γίνει ένας πλατύς προοδευτικός χώρος, όπου η κομματική επετηρίδα θα μπει σε δεύτερο πλάνο. Προτεραιότητα θα είναι η αξιοκρατία και η προσφορά», είπε.

Όσο για τη ΝΔ, εκτίμησε πως το αποτέλεσμά της στις φετινές ευρωεκλογές θα είναι αρκετά κάτω από το αποτέλεσμα των προηγούμενων ευρωεκλογών.

«Διπλάσιο το χρέος της ΝΔ επί Μητσοτάκη»

Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση κατά τη ΝΔ, τονίζοντας επί Κυριάκου Μητσοτάκη το χρέος του κόμματος έχει διπλασιαστεί.

«Ο Έλληνας πολίτης δεν γνωρίζει πως εξυπηρετείται αυτό το χρέος, δεν το παρουσιάζουν δημόσια. Πέντε χρόνια κυβερνάει η ΝΔ και είμαστε η χώρα στην Ευρώπη που έχει το πιο υπερχρεωμένο κόμμα και κάνει την πιο ακριβοπληρωμένη online καμπάνια. Ο ελληνικός λαός πρέπει να αναρωτηθεί πως είναι δυνατόν να αλλάξει κάτι στην πατρίδα μας αν έχουμε αποκτήσει ανοσία με το μαύρο χρήμα;».

Όσον αφορά το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης εξήγγειλε αύξηση της τάξης του 5% για δαπάνες για την υγεία, με τον ίδιο να τονίζει πως οι πόροι θα αντληθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, προτεραιότητα για το κόμμα είναι η ενίσχυση του συστήματος Υγείας.

«Η περισσότερη δαπάνη θα πάει στους μισθούς των νοσηλευτών, των υγειονομικών και των γιατρών. Μαζί με τη μείωση της ιδιωτικής δαπάνης στην υγεία, θα υπάρχει ένα κομμάτι τόνωσης της οικονομίας από ανάπτυξη. Έχουμε ένα μαξιλάρι, το αξιοποιούμε για μία προτεραιότητα όπως η δημόσια υγεία, που κρατά ένα πληθυσμό εν ζωή ή αφήνουμε να πληρώνουμε ακριβές διακομιδές και να χάνουμε τους συγγενείς μας;».

Για την ακρίβεια ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κατατεθεί πρόταση που κάνει λόγο για μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά στο 0%, πλαφόν στο ρεύμα και πάταξη της αισχροκέρδειας.

Για το Πόθεν Έσχες

«Υπήρχε μία εταιρεία που άνηκε στην Osios LLC, είχε το σπίτι στο όνομά της για λίγους μήνες και επέστρεψε στο όνομά μου. Η εταιρεία αυτή αγορά το σπίτι μου στις ΗΠΑ, το οποίο μισθώνεται και εξυπηρετεί την υποθήκη της. Τι άλλαξε στη ζωή του Έλληνα τώρα; Απολύτως τίποτα», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης αναφορικά με το Πόθεν Έσχες του.

Παράλληλα, τόνισε πως οι Έλληνες πολίτες δεν γνωρίζουν το Πόθεν Έσχες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και άλλων πολιτικών, για τα έτη 2022 και 2023.

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, το σύστημα τον στοχοποιεί, τονίζοντας πως όλο αυτό γίνεται για να αποπροσανατολιστούν οι πολίτες από το έγκλημα των Τεμπών και την ακρίβεια.

«Είμαι διάφανος. Ξέρετε που ζω, αν θέλετε να δείτε τα αποτελέσματά μου στη ναυτιλία μπορείτε να τα δείτε. Τιμή μου που με στοχοποιούν και θέλουν να με ελέγξουν τόσο πολύ. Θα συνεχίσω να παλεύω με τη δύναμη του κόσμου», είπε.

«Όταν ανοίξουν την πλατφόρμα, όλοι μαζί (σ.σ.: να υποβάλλουν το Πόθεν Έσχες), τη διαφάνεια που θέλει ο ελληνικός λαός. Ο ελληνικός λαός απαιτεί πολιτική συζήτηση και όχι πολιτικό παιχνίδι», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Είμαι ο μόνος που ‘χαλάει’ την πιάτσα»

«Όλα τα κόμματα έχουν στραφεί εναντίον μου. Τα κόμματα που αυτοαποκαλούνται προοδευτικά στρέφονται εναντίον μου, αντί να στραφούν ενάντια της στυγνής νεοφιλελεύθερης πολιτικής του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η απάντηση είναι γιατί είμαι ο μόνος που χαλάει την πιάτσα για όλους», είπε σχετικά με τις επιθέσεις που δέχεται από τους πολιτικούς αρχηγούς των υπόλοιπων κομμάτων.

Όσο για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη ανέφερε: «Όταν βλέπεις ένα σύστημα να σε παρακολουθεί και να είσαι αρχηγός μίας ιστορικής παράταξης και να μην έχεις καταφέρει να αλλάξεις το σύστημα, να καταρρεύσει η κυβέρνηση, σημαίνει πολύ απλά ότι δεν έχεις τη λαϊκή βάση και τη δυναμικότητα να φέρεις την αλλαγή», είπε.

Εκτός από Παιδεία και Υγεία, ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί ένα κράτος Δικαίου, «που έχει καταλυθεί αυτή τη στιγμή και το βλέπει και η Ευρώπη», όπως σχολίασε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Να πει ο λαός ‘τέλος’ στην αλαζονεία του 41%»

Τέλος, ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε στην επόμενη ημέρα των ευρωεκλογών: «Θεωρώ ότι έχουμε χτίσει ένα κίνημα, μεγαλώνουμε κάθε μέρα και ο κόσμος βλέπει τον πόλεμο που δεχόμαστε. Είχαν τον ΣΥΡΙΖΑ τελειωμένο μέχρι πριν 3 μήνες και τώρα είμαστε ο ένας αντίπαλος για τα υπόλοιπα κόμματα».

«Δεσμεύομαι αν μας στηρίξει ο κόσμος δεν θα προδώσουμε την εμπιστοσύνη του. Θα γίνει ο εκσυγχρονισμός του κόμματος, οι πόρτες θα είναι ανοιχτές με αξιοκρατία για όποιον θέλει να προσφέρει και να λύσει τα προβλήματα του τόπου. Αυτό που έχει σημασία για την ελληνική κοινωνία είναι να έχει ισχυρή αντιπολίτευση και να πει ‘τέλος’ στην αλαζονεία του 41% και τη συγκάλυψη».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό