15.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Τούρκος δημοσιογράφος Ιμπραήμ Καραγκιούλ: «Το γήπεδο της ΑΕΚ ονομάστηκε “Αγία Σοφία”, μια μέρα θα το κάνουμε τζαμί»

Ειδήσεις Ελλάδα

Προκλητική η ανάρτηση του Ιμπραήμ Καραγκιούλ για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ.

Ο Τούρκος δημοσιογράφος Ιμπραήμ Καραγκιούλ έκανε μια ανάρτηση που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις στα social media.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στο Twitter αναφέρθηκε στο νέο γήπεδο της «Ένωσης» τονίζοντας πως θα το κάνουν κι αυτό τζαμί μια ημέρα.

Atina’nın futbol kulübü AEK,stadın adını Ayasofya yapmış.

Olsun;Gün gelir orayı da cami yaparız.

— İbrahim Karagül (@ibrahimkaragul) October 1, 2022

«Ποδοσφαιρικός σύλλογος Αθηνών, ΑΕΚ. Το γήπεδο ονομάστηκε Αγία Σοφία. Ας είναι. Μια μέρα θα το κάνουμε τζαμί», γράφει στην ανάρτησή του.

Όπως ήταν αναμενόμενο, αυτό δεν έμεινε αναπάντητο από τους φίλους της ΑΕΚ και όχι μόνο, με πολλά… γαλλικά στα σχόλια αλλά και φωτογραφίες των ηρώων του 1821.

Ωστόσο, αρκετοί ήταν οι συμπατριώτες του που συμφώνησαν μαζί του. Αξίζει να σημειωθεί, πως ο Ιμπραήμ Καραγκιούλ είναι Τούρκος δημοσιογράφος και πρώην αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Yeni Safak». Κατά τη διάρκεια της θητείας του μετατράπηκε σε ένα μέσο που υποστήριξε σθεναρά την τουρκική κυβέρνηση γύρω από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ποιος είναι ο Ιμπραήμ Καραγκιούλ

Ο Karagül ξεκίνησε να εργάζεται στην εφημερίδα Yeni Şafak το 1995 και είναι γνωστός για τα άρθρα και τις στήλες του που επικεντρώνονται στην εξωτερική πολιτική.

Διορίστηκε ως γενικός συντάκτης της τηλεόρασης TVNET το 2011. Στη συνέχεια, τον Ιούλιο του 2012, ο Karagül διορίστηκε αρχισυντάκτης του Yeni Şafak της εταιρείας Albayrak .

Κατά τη διάρκεια της θητείας του η εφημερίδα μετατράπηκε σε ένα μέσο που υποστήριξε σθεναρά την τουρκική κυβέρνηση γύρω από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τα άρθρα του αναφέρονται συχνά στον διεθνή τύπο καθώς ισχυρίζεται ότι οι ΗΠΑ προσπάθησαν να σκοτώσουν τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν υποστήριξαν την τουρκική επίθεση στη βορειοανατολική Συρία ή κατηγόρησαν ξένους μεσίτες ότι ηγήθηκαν μιας επίθεσης κατά της Τουρκίας με τα μέσα της οικονομικής τρομοκρατίας.

Υπέθεσε επίσης ότι η Τουρκία δέχεται επίθεση από τις ΗΠΑ που φέρεται να εξαπέλυσαν το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) και το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε (ISIL) στην Τουρκία.

Κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης του Ναγκόρνο Καραμπάχ μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και των Αρμενίων, υπαινίχθηκε ότι οι πύραυλοι θα έπρεπε να χτυπήσουν το κέντρο της πόλης του Ερεβάν «κατά λάθος».

Ο Karagül παραιτήθηκε από τη Yeni Safak τον Δεκέμβριο του 2020.

(*με πληροφορίες από wikipedia)

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό