21.6 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο σωστός τρόπος να πλένεις τις μεταξωτές μαξιλαροθήκες για να μη χαλάσει το υλικό τους

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι μεταξωτές μαξιλαροθήκες είναι απαλές και έχουν τεράστια οφέλη για τα μαλλιά αλλά και την επιδερμίδα. Θέλουν, όμως, προσοχή στο πλύσιμο για να μην καταστραφεί το υλικό τους.

Το να κοιμάσαι σε μεταξωτή μαξιλαροθήκη είναι μια από τις μικρές απολαύσεις της ζωής. Αυτή και μόνο η αίσθηση της απαλότητας που νιώθεις όταν ξαπλώνεις πάνω τους σε κάνει να κοιμάσαι σε χρόνο dt σαν… πουλάκι. Άσε που το μετάξι είναι ωφέλιμο για τα μαλλιά και την επιδερμίδα σου.

Για να καταλάβεις, όταν κοιμάσαι στις μεταξωτές μαξιλαροθήκες- όσο κι αν υπάρξει τριβή της τρίχας σου- δεν θα προκληθεί φριζάρισμα. Επίσης, όσο κι αν στριφογυρνάς το πρόσωπό σου τη νύχτα, δεν πρόκειται να κάνεις λεπτές γραμμές και ρυτίδες, ακριβώς επειδή το ύφασμα είναι απαλό.

Βρήκαμε πώς θα πλύνεις σωστά και εύκολα τα μεταξωτά σου ρούχα στο σπίτι

Τι γίνεται, όμως, όταν πρέπει να πλύνεις τις μεταξωτές μαξιλαροθήκες και θέλεις να είναι σαν… καινούριες; Το πλύσιμό τους είναι απλή υπόθεση, αλλά δεν έχει καμία σχέση με το πλύσιμο των υπόλοιπων ρούχων. Κι αυτό, γιατί το μετάξι είναι εκ φύσεως ένα ιδιαίτερο και «ευαίσθητο» ύφασμα, που θέλει… τη σωστή φροντίδα του.

https://www.instagram.com/p/ChExW_TMDKQ

Παρακάτω, λοιπόν, θα μάθεις πώς θα πλύνεις σωστά τις μεταξωτές μαξιλαροθήκες για να μη χαλάσει το υλικό τους και να μοιάζουν κάθε φορά σαν να τις έχεις μόλις αγοράσει!

Τα μυστικά για να πλένεις σωστά τις μεταξωτές μαξιλαροθήκες

Πλύσιμο στο χέρι με κρύο νερό

Το πλύσιμο στο πλυντήριο και ειδικά με ζεστό νερό είναι πιθανό να προκαλέσει συρρίκνωση της μαξιλαροθήκης. Κοινώς, η μεταξωτή μαξιλαροθήκη σου θα «μπει» στο πλύσιμο. Συνεπώς, φρόντισε να την πλένεις στο χέρι και με κρύο νερό για να είναι κάθε φορά σαν καινούρια.

Απόφυγε τα σκληρά απορρυπαντικά

Το μετάξι είναι μια από τις πιο μαλακές φυσικές ίνες που υπάρχουν, επομένως δεν αντέχει τα «κανονικά» απορρυπαντικά ρούχων. Αυτό σημαίνει ότι αν επιλέξεις ένα κοινό απορρυπαντικό, το οποίο πιθανόν να είναι και σκληρό, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να «αγριέψεις» τη μεταξένια μαξιλαροθήκη σου με αποτέλεσμα να μην είναι πια απαλή όπως πρώτα. Επίλεξε, λοιπόν, μαλακά απορρυπαντικά και προϊόντα που είναι κατάλληλα για μεταξωτά υφάσματα.

Επίσης, απόφυγε το μαλακτικό γιατί μπορεί και να διασπάσει τις ίνες του μεταξιού. Ένα απορρυπαντικό αρκεί για τις μεταξωτές μαξιλαροθήκες. Δεν χρειάζονται τίποτα παραπάνω.

https://www.instagram.com/p/ChC0A5PocCU

Μην απλώνεις τις μεταξωτές μαξιλαροθήκες στον ήλιο

Μη στύβεις σφιχτά τις μεταξωτές μαξιλαροθήκες και σίγουρα μην τις απλώσεις στον ήλιο. Βρες ένα σκιερό μέρος του μπαλκονιού να τις απλώσεις. Κι αυτό, γιατί ο ήλιος μπορεί να καταστρέψει τις ίνες του μεταξιού και αυτό είναι κάτι που σίγουρα δε θέλεις.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό