22.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ επένδυσε πολιτικά στα κλειστά σχολεία και απέτυχε

Ειδήσεις Ελλάδα

«Ο ΣΥΡΙΖΑ επένδυσε πολιτικά στα κλειστά σχολεία και απέτυχε. Τα παιδιά μας επέστρεψαν με ασφάλεια στο φυσικό τους χώρο, το σχολείο, στον οποίο προσλαμβάνουν πολύτιμες γνώσεις και δεξιότητες και αναπτύσσονται κοινωνικά και ψυχοσυναισθηματικά.», τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας. 

«Επιπλέον», σημειώνει, «το σχολείο συμβάλλει με καταλυτικό τρόπο στον περιορισμό της πανδημίας στη σχολική κοινότητα και την κοινωνία ευρύτερα». 

«Τώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να αποδεχτεί τα αριθμητικά δεδομένα και ενοχλείται από το ότι την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων τα κρούσματα σε μαθητές μειώθηκαν σημαντικά σε σχέση με την περίοδο των διακοπών», προσθέτει. 

«Όσο για την αξιομνημόνευτη σύγκριση ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των ποσοστών κρουσμάτων σε παιδιά επί του συνόλου των κρουσμάτων κατά τις διακοπές και κατά την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων, προφανώς και αυτή δεν έχει καμία βάση. Πολύ απλά γιατί την εβδομάδα των διακοπών δεν υπήρχε κανένας υποχρεωτικός έλεγχος σελφ τεστ, γίνονταν πολύ λιγότερα τεστ σε παιδιά, ενώ τις πρώτες 8 ημέρες λειτουργίας των σχολείων έγιναν περίπου 5,6 εκατομμύρια τεστ σε παιδιά». Επισημαίνει το υπουργείο Παιδείας.  

Τονίζει παράλληλα ότι «παρακολουθεί καθημερινά την πορεία των επιδημιολογικών δεδομένων, συνεργάζεται με τους ειδικούς επιστήμονες και ευχαριστεί εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς, στελέχη εκπαίδευσης και τοπικής αυτοδιοίκησης για την υποδειγματική τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, που θωρακίζουν τη σχολική κοινότητα». 

«Δυστυχώς, ο ΣΥΡΙΖΑ, αντί να συμβάλλει στη μεγάλη προσπάθεια της ομαλής λειτουργίας της εκπαίδευσης, επιμένει στο λαϊκισμό και την άρνηση των πάντων, ακόμα και της πραγματικότητας», καταλήγει στην ανακοίνωσή του το ΥΠΑΙΘ. 

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό