24.1 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε για να μείνει

Ειδήσεις Ελλάδα

Της Κατερίνας Κοκκαλιάρη[email protected]  

 

«Πολιτική αλλαγή μπορεί να υπάρξει μόνο αν ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει πρώτο κόμμα» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, ασκώντας σφοδρή κριτική στην κυβερνητική πολιτική στο θέμα της οικονομίας. Αναφερόμενος στις εκλογές που πραγματοποίησε το κόμμα τόνισε  πως ήταν μια πρωτόγνωρη διαδικασία και υπογράμμισε πως «πήραμε ένα ρίσκο και μας βγήκε», δηλώνοντας  δικαιωμένος Όπως σημείωσε  ήταν ένα ρίσκο επειδή δεν υπήρχε ανθυποψήφιος  αλλά και γιατί σε αντίθεση με τα άλλα κόμματα στο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζουν μόνο τα μέλη

Στη συνέντευξη  του στο real fm ο  Αλέξης Τσίπρας  υπογράμμισε πως πριν από τις εκλογές του 2015 το κόμμα είχε 30.000 μέλη, το 2019 είχε 60.000 και πλέον κατάφερε να φτάσει τα 170.000 «Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε για να μείνει» σημείωσε και εστίασε στην «σταθερή σχέση» που υπάρχει με την κοινωνία.

Παράλληλα αναφέρθηκε στο στοιχείο της ανανέωσης  και τόνισε πως υπήρξε σημαντική εκπροσώπηση των γυναικών, καθώς στις δύο μεγαλύτερες περιφέρειες – της Αττικής και της Κεντρικής Μακεδονίας- στις δύο πρώτες θέσεις ήταν γυναίκες.  Σχετικά με τους πασοκογενείς υπενθύμισε πως πρόκειται για πολίτες που ψηφίζουν πάνω από 10 χρόνια το ΣΥΡΙΖΑ.

Στα της οικονομίας τόνισε πως «επί ΣΥΡΙΖΑ δεν αυξήθηκε ούτε ένα ευρώ το τιμολόγιο της ΔΕΗ, ενώ αναφέρθηκε σε μια σειρά κινήσεων που πρέπει να γίνουν για την στήριξη των πολιτών. Ειδικότερα υπογράμμισε πως πρέπει να  γίνουν άμεσα κινήσεις στις πεδίο της ενέργειας (πλαφόν, κατάργηση ρήτρας  αναπροσαρμογής) και να ληφθούν μέτρα για την στήριξη των πολιτών (π.χ.μείωση φόρου προστιθέμενης αξίας σε βασικά προϊόντα).

«Πρέπει να γίνουν εκλογές και να υπάρξει πολιτική αλλαγή» υπογράμμισε και τόνισε πως μπορεί να υπάρξει πολιτική σύγκλιση για μια προοδευτική κυβέρνηση. Μάλιστα είπε «ανησυχώ για το τι θα παραλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ», υπενθυμίζοντας πως η προηγούμενη κυβέρνηση παρέδωσε 37 δισεκατομμύρια στα ταμεία. 

Αναφορικά με το ταξίδι του πρωθυπουργού ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε πως η παρουσία στο Κογκρέσο είχε ιδιαίτερο συμβολισμό για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Πρόσθεσε όμως πως όταν κοπάσουν τα χειροκροτήματα θα πρέπει να δούμε τι κερδίσαμε και ποιες δεσμεύσεις πήραμε. 

Ειδικότερα τόνισε  πως η Ελλάδα είναι σε μια δύσκολη περιοχή με έναν δύσκολο γείτονα και αναφέρθηκε στις κινήσεις που κάνει η Άγκυρα και στην απάντηση που πρέπει να δώσει η Αθήνα. Και απαντώντας σε σχετική ερώτηση  σημείωσε «δεν θαυμάζουμε το μοντέλο αυτό που λέει πως είναι πρόθυμος και αρκείται σε ένα χτύπημα στην πλάτη». Όπως είπε δεν πρέπει να θεωρείται η χώρα δεδομένη αλλά αυτό που χρειάζεται είναι να θεωρείται υπολογίσιμη.  Σημείωσε δε πως θα ανέμενε να υπάρχει μια ρητή αναφορά στην τουρκική παραβατικότητα μπροστά τις κάμερες στη συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ. 

Παράλληλα ανέφερε πως δεν φαίνεται  να έχει τέλος ο ανταγωνισμός αν οι σύμμαχοι συνεχίζουν να εξοπλίζουν και την Τουρκία, μιλώντας για λογαριασμό κοντά στα 12 δισεκατομμύρια. Αναφέρθηκε δε στα δημοσιονομικά σημειώνοντας πως για την επόμενη χρόνια υπάρχουν δημοσιεύματα πως θα ισχύει η ρήτρα διαφυγής στην Ε.Ε. εκτός από τις υπερχρεωμένες χώρες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό