23.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο σταθμάρχης Λάρισας χρησιμοποιούσε τον τοπικό πίνακα τηλεδιοίκησης πριν το δυστύχημα

Ειδήσεις Ελλάδα

Με έγγραφο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας φαίνεται πως ο 59χρονος σταθμάρχης της Λάρισας ήξερε να χειριστεί το σύστημα τηλεδιοίκησης, παρόλο που στην απολογία του στην ανακρίτρια δήλωσε το αντίθετο.

Στον εν λόγω έγγραφο έχουν καταγραφεί όλες οι κινήσεις του 59χρονου σταθμάρχη στις βάρδιές του τις μέρες πριν το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, στις 24 προς 25 Φεβρουαρίου, ο 59χρονος προχώρησε σε 13 κινήσεις μέσω της κονσόλας του σταθμαρχείου της Λάρισας. Από αυτές τις 13, οι τέσσερεις είναι αυτόματης χάραξης, διότι πραγματοποιούνται μέσω των ηλεκτρονικών συστημάτων του σταθμού. Οι συγκεκριμένες κινήσεις δείχνουν ότι ο σταθμάρχης γνώριζε να χειριστεί τον τοπικό πίνακα τηλεδιοίκησης του σταθμού.

Επιπλέον, στις 25 προς 26 Φεβρουαρίου ο σταθμάρχης προχώρησε σε 18 κινήσεις αναφορικά με την κίνηση των συρμών. Στη συνέχεια στις 26 προς 27 Φεβρουαρίου κατά τη διάρκεια της βάρδιας ο σταθμάρχης πραγματοποίησε 23 κινήσεις, οι 5 από τις οποίες είναι κινήσεις αυτόματης χάραξης. Στην βάρδιά του κατά την 27η Φεβρουαρίου, ο σταθμάρχης έκανε κινήσεις σχετικές με την είσοδο κυρίως εμπορικών αμαξοστοιχιών.

Το βράδυ που σημειώθηκε η σιδηροδρομική τραγωδία, ο σταθμάρχης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, από τις 22:12, από την στιγμή δηλαδή που έμεινε μόνος του μέχρι και τις 1:39 που είχε ήδη συμβεί το δυστύχημα, δεν έκανε καμία κίνηση, καθώς φαίνεται ότι δεν χρησιμοποίησε καθόλου την κονσόλα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό